Görev Yöneticisi "PhoneExperienceHome" nedir?

fermaNga

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar görev yöneticisinde arka planda böyle bir şey çalışıyor.

1673125597140.png

Ayrıca bazı zamanlarda Türkçe olarak telefon falan yazıyor ve bununla aynı logo. Nedir bu?

Home değil Host olması gerek. Windows ve Android telefon entegresi ile alakalı. Windows ile yüklü gelen YourPhone uygulamasını kaldırırsan eğer bu işlem de son bulmuş olur. Ama Android telefonunu bağladıysan bağlantı kesilecektir.

Telefonunuzu bilgisayara bağlamaya yarayan varsayılan Windows uygulaması. Attığınız resimdeki adı "PhoneExperienceHost" ve uygulama adı "Telefon Bağlantısı".

Eğer silmek istiyorsanız aşağıdakileri sırasıyla uygulayabilirsiniz.
  • PowerShell'i yönetici olarak açın.
  • Aşağıdaki komutu kopyalayıp PowerShell'e yapıştırın ve Enter'a basın.
  • Kopyala'yı seçin ve aşağıdaki komutu aşağıya yapıştırın ve Enter'a basın.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.

Kod:
    get-appxpackage *Microsoft.YourPhone* | remove-appxpackage

Home değil Host olması gerek. Windows ve Android telefon entegresi ile alakalı. Windows ile yüklü gelen YourPhone uygulamasını kaldırırsan eğer bu işlem de son bulmuş olur. Ama Android telefonunu bağladıysan bağlantı kesilecektir.
Bende de var. Windows arka plan uygulamalarından kapatabiliyorsanız Windows 10 kullanıyorsanız.
Telefonunuzu bilgisayara bağlamaya yarayan varsayılan Windows uygulaması. Attığınız resimdeki adı "PhoneExperienceHost" ve uygulama adı "Telefon Bağlantısı".

Eğer silmek istiyorsanız aşağıdakileri sırasıyla uygulayabilirsiniz.
  • PowerShell'i yönetici olarak açın.
  • Aşağıdaki komutu kopyalayıp PowerShell'e yapıştırın ve Enter'a basın.
  • Kopyala'yı seçin ve aşağıdaki komutu aşağıya yapıştırın ve Enter'a basın.
  • Bilgisayarı yeniden başlatın.

Kod:
    get-appxpackage *Microsoft.YourPhone* | remove-appxpackage
Sağ olun arkadaşlar yardımınız için. Bu arada @kebab man yanlış anlamışım ben sanırım home dedim o yüzden.

Arkadaşlar görev yöneticisinde arka planda böyle bir şey çalışıyor.

Eki Görüntüle 1626318

Ayrıca bazı zamanlarda Türkçe olarak telefon falan yazıyor ve bununla aynı logo. Nedir bu?

Telefon uygulaması Windows'un. Zararlı bir işlem değil. Windows'un arka plan uygulamaları yazıp orada gözüküyorsa kapatabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak telefonlar uygulamasını silebilirsiniz.

Telefon uygulaması Windows'un. Zararlı bir işlem değil. Windows'un arka plan uygulamaları yazıp orada gözüküyorsa kapatabilirsiniz. İsteğe bağlı olarak telefonlar uygulamasını silebilirsiniz.

Hocam açıkladığınız için teşekkür ederim. Yeni sistem aldım hayatımda ilk defa Windows 10 kullanıyorum. Windows 8 kullandığım zamanlar arkada hiçbir şey yoktu. Bunda Microsoft'un o kadar fazla uygulaması var ki neye baksam korkuyorum bu ne acaba diye.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı