Peki abim/kardeşim sana tek bir sorum var haklısın koruyamadığı durum var ama 900 GB SSD'de format atmadan nasıl virüs temizleyeceğim ya arkada çalışan görevlere bakacağım yada FRST tarzı bir araçla sorunları düzelteceğim ama yinede %100 sorunum çözülemedi sürekli bir şeyler ekrana fırlıyor görev yöneticisi açılmıyor şimdi o kadar verinin bulunduğu bilgisayarlara format mı atayım bunu hangi araçla yol yöntemle çözeceğim.
Format atmadan başka çaren yok ki...
Her ne kadar kurcalarsan kurcala, ''düzelttim'' dediğin zaman gene bir aksilik çıkar o bilgisayarda.
Bilgisayarında tek bir diskin varsa(Yerel Disk C gibi), Diskleri bölüp, Yeni oluşturduğun diske önemli dosyalarını koyabilirsin.
Sen formatı, sistemin olduğu diske atacaksın, önemli dosyaların kalacak geri.
Yani bu tür durumlarda hiçbir program işe yaramıyor, yıllardır denedim.
Ya da paran varsa, teknik servise götür durumu açıkla ; format attıktan sonra 80-90 liranı alırlar.
Onların da tek yapabileceği format çünkü, teknik serviste tanıdığım arkadaşım var.
Bilgisayarımı, teknik servise 2-3 kez götürdüm(donanımsal sıkıntıları vardı) ve arkadaşım sürekli derdi ''şu bilgisayarı bilinçli, düzgün kullan'' diye...
Yani her şey sana bakıyor, senin sorumluluğun altında.
Bundan sonra tek yapman gereken şey bilinçli bir kullanıcı olmak.
Misalen eskiden bir oyuna 50-100tl para vermeye karşıydım ; korsan oynardım fakat bir kaç defa virüs illetinden dolayı canım yanmıştı.
Şimdi gidiyorum ''itemsatis'', ''oyunalisveris'' gibi sitelerden makul fiyata -10, 15tl falan- oyun kiralıyorum.
Ben de isterim sağlam bir program bulup bütün dertlerimi çözsün ama piyasadaki en güvendiğin program bile seni sindirmeye çalışıyor.
Alayı ''plasebo'' etkisi, alayı para tuzağı.