Görev yöneticisinde SSD'de RAID ibaresi var

fruqoo

Centipat
Daha fazla  
Anakart
Lenovo
Merhaba az önce GoodbyeDPI indirmiştim. Sonrasında işe yaramıyor diye silmiştim görev yöneticisine girince SSD ve HDD üzerinde RAID yazdığını gördüm. Bu nedir nasıl kapatılır?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-31 225446.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-31 225446.png
    6,3 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba az önce GoodbyeDPI indirmiştim. Sonrasında işe yaramıyor diye silmiştim görev yöneticisine girince SSD ve HDD üzerinde RAID yazdığını gördüm. Bu nedir nasıl kapatılır?
Muhtemelen sorunun GoodbyeDPI ile alakası yok, BIOS'tan disk modunu RAID yerine AHCI yapar mısın?

BIOS'tan RAID seçeneğini açmışsınızdır. RAID, birden fazla diski birleştirip depolama alanını ve disk performansını arttırmaya yönelik bir teknoloji.

RAID'i kapatmanız olumsuz etkileyecektir çünkü Windows'u bozuyor ve boot ettirmiyor. BIOS'u default ayarlara döndürürseniz muhtemelen RAID kapanır ancak Windows boot etmez.

Windows boot etmez ise şu adımları uygulayın:

BIOS'tan RAID seçeneğini açmışsınızdır. RAID, birden fazla diski birleştirip depolama alanını ve disk performansını arttırmaya yönelik bir teknoloji.

RAID'i kapatmanız olumsuz etkileyecektir çünkü Windows'u bozuyor ve boot ettirmiyor.

Hocam ben RAID diye bir şey açmadım GoodbyeDPI indirdim ve sonra ne olduysa oldu bende hiç öyle bir ibare yoktu hatta ben RAID'le alakalı bir işimde yoktu.

Bunu kötü amaçlı kullanırlar vs. diye korktum o yüzden açma gereksinimi duydum.

Hocam ben RAID diye bir şey açmadım GoodbyeDPI indirdim ve sonra ne olduysa oldu bende hiç öyle bir ibare yoktu hatta ben RAID'le alakalı bir işimde yoktu.

Bunu kötü amaçlı kullanırlar vs. diye korktum o yüzden açma gereksinimi duydum.

Görev yöneticisine o ibareler yeni eklendi, bunca zaman fark etmemenizin sebebi budur muhtemelen.

RAID devre dışı olduğunda bu şekilde gözükmesi lazım:
1738354032111.png

Yani diyorsunuz ki herkesin bilgisayarında bu ibareler bulunuyor.

Windows güncel ise evet.

Şu anlık sistemde bir problem yoksa kullanın, format atacağınız zaman BIOS'tan RAID modunu kapatıp AHCI'yi devreye sokmanız yeterli, ondan sonra format atarsınız.

Windows güncel ise evet.

Evet son sürüm sanırım hemen bakıp geliyorum.

1 tane güncelleme var diyor sanırım oda başka bir şey.

Windows güncel ise evet.

Şu anlık sistemde bir problem yoksa kullanın, format atacağınız zaman BIOS'tan RAID modunu kapatıp AHCI'yi devreye sokmanız yeterli, ondan sonra format atarsınız.

Hocam şimdi şöyle sistemde bir problem yok gibi ancak BIOS'tan kontrol ettim BIOS'umda RAID ile alakalı hiçbir şey bulunmamakta nasıl yaparız bunu peki?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-31 230841.png
    Ekran görüntüsü 2025-01-31 230841.png
    37,2 KB · Görüntüleme: 35

Technopat Haberler

Geri
Yukarı