Görme bozukluklarının tersine dönmesi mümkün mü?

YakuzaMishima

Picopat
Katılım
4 Mayıs 2023
Mesajlar
71
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Miyop ve hipermetrop birbirine zıt görme bozuklukları. Bazı insanlar yaşlandıkça hipermetrop başlıyor, yakını net göremiyorlar. Miyop olan, uzağı net göremeyen biri, yaşlanınca hipermetrop başlarsa gözü iyileşebilir mi? Örneğin -2 derece miyop olan biri ileride +2 derece hipermetrop durumuna uğrayıp net görüşe kavuşabilir mi? Veya illaki sıfırlanması da gerekmez, -5 derece miyop, +3 derece hipermetroba uğrayıp da görme bozukluğu azalabilir mi? Tahminden ziyade bu konuda bilginiz varsa paylaşmanız daha verimli olur. Not: Miyop ve hipermetrop bir gözde aynı anda görülmez diye biliyorum ancak zamanla değişime uğrayabilir.
 
Miyop ve hipermetrop lensin ve gözün şeklinin bozulması yüzünden oluyor. Biri diğerinin tam tersi değil, birbirini iyileştirmek zorunda değiller.
 
Miyop ve hipermetrop lensin ve gözün şeklinin bozulması yüzünden oluyor. Biri diğerinin tam tersi değil, birbirini iyileştirmek zorunda değiller.
Miyop derecelerinin negatif, hipermetrop derecelerinin pozitif değerler alması sebebiyle görme olayını bir sayı doğrusu gibi düşünüyordum. Birbirlerini götürme özelliği olsaydı efsane olurdu. Peki miyop olan birisinin ileride hipermetroba uğraması söz konusu olabilir mi? Böyle bir duruma uygun gözlük var mı? Ayrıca tarihte miyop olan birinin derecesinin kendiliğinden azalması gibi bir durum hiç yaşanmış mı?
 

Geri
Yukarı