Görme engelliler nasıl rüya görür?

Bilal Göregen'i tanırsınız. Doğuştan görme engelli. Sözler Köşkü'nün söyleşisinde rüya gördüğünü söylemişti, hatta annesini gördüğünü söylemişti.
Gördüğünü sanmıyorum. Dıştan insanların anlattığı şekliyle görme duyusuna betimlemiş olabilir diye tahmin ediyorum.

İnsan vücudu günün sonunda yorgun düşerek iç organların ve bünyenin tam anlamıyla zayıflaması sonucu halsizlik ve uyku ile birlikte yarı uyanık şekilde hayaller görür. Bunların tamamının düşüncelerinizle harmanlanması olayıdır rüyalarımız. Google'da böyle yazıyor.

İnsan vücudu günün sonunda yorgun düşerek iç organların ve bünyenin tam anlamıyla zayıflaması sonucu halsizlik ve uyku ile birlikte yarı uyanık şekilde hayaller görür. Bunların tamamının düşüncelerinizle harmanlanması olayıdır rüyalarımız. Google'da böyle yazıyor.
Konu ile ne alakası var? Buradaki kıstas görme engelliler.

"Görme engelli insanlar, bu engellerinin başladığı yaşa bağlı olarak normal veya yarı-normal şekilde görsel rüyalar görebilirler. Dahası bir rüyanın görülme biçimi, o bireyin "görselliği" nasıl deneyimlediğine de bağlıdır. Yani teorik olarak görsel herhangi bir detay içermeyen rüyalar “görmek” de mümkündür."

Gördüğünü sanmıyorum. Dıştan insanların anlattığı şekliyle görme duyusuna betimlemiş olabilir diye tahmin ediyorum.

İlla görsel olması gerekmiyor. Dediğiniz gibi koku, dokunma, duyma vb. betimlemelerle de aklında bir şey oluşturmuş olabilir. -

Technopat Haberler

Geri
Yukarı