Öncelikle uğraştığınız için teşekkür ederim. İsterseniz özellikle yakınlaştırıp çektiğiniz yer ile başlayalım:
Sitronix ST9S313A-DAG model supervisor ıc. Şimdi bu model ile alakalı ovp, uvp ve SCP korumalarını barındırıyor kesin ama korumalar bununla sınırlı değildir elbette. Ekstradan opp bulundurduğunu da düşünüyorum ıc'den bağımsız olarak. XPG probe modelinde de aynı ıc kullanılıyor.
Bulk Cap'iniz teapo 400v 270uf. Rated çalışma sıcaklığı arkasında yazıyor mu göremedim artık uğraştırmayacağım o kadar sizi. 85C veya 105C olmasından bağımsız olarak kapasitesi epey düşük. 16 ms hold-up Time'ı bu kapasite ile görmek imkansız gibi.
Ekstradan bulk cap konusunda konuşmamız gerekirse, no-name bir firmadan değil. Teapo, günümüzde 7'den 70'e hemen hemen tüm üreticilerin giriş-orta segment modellerinde tercih ettiği birinci sınıf olmasa bile ikinci sınıf bir kapasitör. Kaliteli ve güvenilir. Bu zamana kadar da sayısız kez bunu kanıtlamışlardır.
Gelelim filtering caplere. Yine teapo ama bu sefer çalışma sıcaklıkları görünüyor. 105C ve modelinden görebildiğim kadarı ile 1000uf, 16v. Yine dediğim gibi kapasitesi düşük ama hepsinin 105C olması iyi oldu. Bu kapasitörler ile tahminim ripple konusunda çuvallayacağı yönünde.
5vsb için kullanılan standby PWM controller'ınız Pi: Tny176pn. kalitesiz değil ki bu model olmasa bile aynı markanın farklı serileri çok fazla kullanılan bir Controller çoğu üretici tarafından.
Radyatör üzerinde apfc Boost Diode'u görebildim, tam tepeden çektiğiniz için diğer radyatörlere de bağlı olan apfc MOSFET'lerini göremiyorum. Dediğim gibi onlar için uğraştırmayacağım çünkü aşağı yukarı ne derecede bir iç yapıya sahip olduğumuz belli oldu.
Bridge Rectifier'ı gbu806. geçenlerde FSP'nin Hyper Pro modeline bakarken GBU808 kullanıldığını görmüştük. Kendisi yine giriş seviyesi bir model ve sizin serinin bir alt modeli kullanılımış. 600v. Hem eski bir unit olması hem de giriş seviyesi olması sebebi ile herhangi bir Heatsink'e bağlanmamış. Beklendik bir şey bu segmentte.
Emı filtreniz tamam görünüyor. 4 tane y cap, 2 tane X cap ve varistör var. Varistörün hemen altında bir devre elemanı var ama uzaktan bakınca bacakları görünmüyor. Discharge ıc ise epey iyi olurdu ki o gibi geliyor bana. Bazen discharge ıc'i PCB'nin arkasına da yapabiliyorlar. Bu model için durum nedir bilmiyorum tabii. Özetle tam bir emı filtrelemeniz var. Gayet iyi.
Secondary taraf zaten group regulated. Bu arada primary tarafta, ortada rengi değişik iki tane kapasitör var. Onlar Teapo'ya ait olmayabilir. Secondary taraftaki filtreleme için kullanılanlar teapo ama üstte bahsetmiştik.
Polymer kapasitör yok. Zaten giriş seviyesinde çok nadir görülür. Normalde DC-DC kartının üzerinde ikişer tane fix bulundurulabilirdi ama sizde DC-DC kartı zaten yok. sonuç kısmına gelelim:
Sizi asıl ilgilendiren "kullanılır mı?" sorusunun cevabı eğer bu yanma işi olmasaydı evet. Epey eski bir model belli ama kullanılmaması için bir sebep yok. Kullanılan elemanlar ne idüğü belirsiz değiller. Yani şu saçma sapan C4 tabirini yapabilmek için gerekli hiçbir şeyi sağlamıyor görüldüğü üzere.
İşte bu kadar. Uzun sürdü biraz kusura bakmayın. Az önce size döneceğim dediğimden beri buna bakıyordum hep detaylı. Daha yazılacak epey şey var ama kafanızı iyice bulandırmadan burada noktalayayım. PSU'yu kablonun yanması vakasından ötürü değiştirin derim. Yanma durumu olmasaydı elde iken gayet kullanılabilecek bir model gibi görünüyor. Güncel olarak sıfır kesinlikle alınmaz.