Görseldeki kablo fiber midir?

Qwains

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Turkey
Daha fazla  
2 gündür karşıdaki elektrik direğinde kablolama işlemleri yapıyorlardı. Dün binaya bu kablo çekildi. Fiber olduğunu sandım ve fiber altyapı sorguladım fakat bir sonuç alamadım. Sizce bu nedir?

bu açıdan fiber kabloya benzemiyor yakından baksanız daha net anlaşılır çok ince ve cam bir kablodur fiber kablo.

bu açıdan fiber kabloya benzemiyor yakından baksanız daha net anlaşılır çok ince ve cam bir kablodur fiber kablo.
Apartman icine direkt optik kablo cekmiyorlar diye biliyorum. CAT6-CAT7 de olabilir.

Gördüklerime göre fazla kalın ve yukarıdan bükülmesine müsaade etmişler. Bence CAT kablolardan.

Fiber değil o belli fiber kablo saç telinden biraz kalın (?) bir kablodur ve çok hassastır bu şekilde sarilabileceğini sanmiyorum kırılgan bir yapıya sahip çünkü.

Hocam fiber olabilir normalde kanal açarak getiriliyor ama uğraşmak istemediklerinde böyle de yapabiliyorlar. Sistemde görünme mevzusuna gelince binaya kadar geldiğinde binanın ortak kullanım alanına genelde elektrik panosunun oraya bir yere bir kutu yerleştiriliyor, oradan dairelere dağıtılıyor (bizde bu işlemden belirli bir süre sonra altyapı sorgusunda gözükmüştü). Fiber kablo kırılgan olduğundan kablo böyle sarılı bırakılıyor genelde.

Fiber kablo gibi gördüm bende, zırhı var yani koruması olduğu için dış ortamlara uygun şekilde üretiliyor, modeme giriş kısmına gelene kadar bu şekilde sonra zırhsız hali incecik içerisinde saç kılı kadar kablo geçen tarafı oluyor.

Yani tam anlayamadım fakat ne kadar süre içerisinde kullanıma açık olur sizce?

Fiber kablo. Çelik kablo çekmişler. Direkten geliyorsa kasadan fiber kabloları bölüp binalara getiriyorlar.

fiber altyapı sorguladım fakat bir sonuç alamadım. Sizce bu nedir?
Bu ne hız dostum. Daha kutu takılacak. OBK kabloları çekilecek. Çekildikten sonra içerisine takacaklar bir süre sonra satışa açık hale geldi mi sorgulama da fiber gözükecek.

Gördüklerime göre fazla kalın ve yukarıdan bükülmesine müsaade etmişler. Bence CAT kablolardan.
Değil. Yandan çekmiş ışıksız kalmış kalın duruyor. Kapıya doğru bakınca ince duruyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…