Çözüldü Görseldeki laptopun Wi-Fi kartı değiştirilebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

hakan44

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar, eski bir laptopum var, resimdeki donanımda. Buna Wi-Fi kartı değişimi yapılabilir mi? Resimde vidalı olduğu görünüyor, değişime müsait galiba. Ve 2.5 GHz şu anki özellikte olan ve eve net bağlattım, Wi-Fi 6 özellikli. Değişim yapsam donanım destekler mi, sorun olur mu? Ve kendim değişim yapabilir miyim? Eğer uygun ise marka model önerisi rica edeceğim. Teşekkürler.

Dosya Ekleri

• IMG_20250522_085926.jpg
    IMG_20250522_085926.jpg
    338,6 KB · Görüntüleme: 55
  • IMG_20250223_172717.jpg
    IMG_20250223_172717.jpg
    191,6 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Evet vidalı sökülebilir ama uçları lehim gibi duruyor desteklediğini öğrensem lehimli ise yaptırabilirim dışarıda.

O uçlar lehimli değil, çıkartıp takılabiliyor. Vidayı söküp anten kablolarını çıkartın yeterli. Sonra yeni Wi-Fi kartı alabilirsiniz.
Alayım aynen o zaman. Driverini nereden bulabilirim? Intel'in sitesinde mi oluyor bunların sürücüleri genelde.

Intel çip kullandığı için kuvvetle muhtemelen evet. Intel DSA bulup yükler sürücüyü.

AX210 standart M.2 Key E arayüzünü (2230 boyutu) kullanırken, Realtek RTL8723BE çoğunlukla Mini PCI-e arayüzünü kullanıyor. Lütfen orijinal ağ kartı arayüzünün M.2 Key E (2230 boyutu)'yi destekleyip desteklemediğini kontrol edin. Eğer öyleyse AX210 ile değiştirilebilir.
Satıcıya sordum bu cevabı verdi, bende olan görsellde buydu. Attım bakalım ne diycek.

Arkadaşlar teşekkürler satıcı ile sonuca vardık uyumluymuş, aradaki hız farkını sizlerlede paylaşacağım.

Kart dün elime ulaştı, biraz zor olsa da montajını yaptım ve sonuç mükemmel ötesi oldu. PC sanki ışık hızına ulaştı, web’de tabii ki, oyun vs. etkisi fazlasıyla olacaktır. Amazon üzerinden 1 haftada geldi. PC’yi kablo ile bağladım, otomatik kendisi kurdu, şu an için kesintisiz çalışıyor. Özelliklerde 5 GHz bandı ama Wi-Fi 6 olarak belirtiyor. Enteresan olan, kablo ile bağladım, ondan bile daha fazla hız veriyor olması. Kabloda 90 Mbps görürken, Wi-Fi’de 110-120’lere kadar çıkıyor. Daha önceleri 30-40 Mbps’i geçmezdi.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250523_163941_com_hihonor_photos_SlotAlbumActivity.jpg
    Screenshot_20250523_163941_com_hihonor_photos_SlotAlbumActivity.jpg
    75,5 KB · Görüntüleme: 15
  • IMG_20250604_142743.jpg
    IMG_20250604_142743.jpg
    282,6 KB · Görüntüleme: 13
Güle güle kullan, sonuç gayet güzel ve dediğim gibi değişebilir yapıda zaten görüldüğü gibi.

Güle güle kullan, sonuç gayet güzel ve dediğim gibi değişebilir yapıda zaten görüldüğü gibi.

Sende sağ ol, yardımın için teşekkürler. Boyut atladı PC, yalnız kabloludan daha hızlı olması çok değişik bir şey. Nasıl bir teknoloji ise.

Sende sağ ol, yardımın için teşekkürler. Boyut atladı PC, yalnız kabloludan daha hızlı olması çok değişik bir şey. Nasıl bir teknoloji ise.

Eğer Ethernet portunu 100Mbps destekli ise gayet doğal. Veya kablo kalitesiz ve yıpranmış olabilir. Rica ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı