Görseldeki modem Keenetic Extra DSL mi?

Ipares

Hectopat
Katılım
1 Eylül 2020
Mesajlar
1.450
Makaleler
7
Çözümler
6
Yer
Izmir
Screenshot_20200923-133936.png


Normalde 400'TL'den aşağı satılmayan Keenetic markalı Extra DSL AC1200 modem ile aynı mı?
Gerçi modem yazmıyor, router diyor.
Screenshot_20200923-134649.png
Bir de bu var.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İkisi de modem degil. Modem olan 469 TL.

Ben şimdi şey düşünüyorum.
Biraz kenarda para biriktirip 11 Kasım'daki veya Black Friday indirimlerinden bu modemi almayı düşünüyorum. Ama bazı sorularım var.

Türk Telekom VDSL2 altyapım var. Gayet sağlam bir altyapı. Ben 4 yıldan fazladır TT'nin TP-Link modemini kullanıyorum. O modemin taksidi falan bitti. Artık Full bana ait.
1-Ben bu mevcut modem yerine bunu taksam çalışır mı?
2-Yeni modemi taktıktan sonra yeni modemin ethernet portlarından birisinden CAT6 kablo çekerek odama yerleştireceğim eski modemimi router olarak kullanabilir miyim? (Eski modemde mavi WAN girişi bulunuyor.)
3-Ben tek kablo ile yeni modemden eski modeme interneti aktarırsam, eski modeme ethernet ile bağlayacağım cihazlarda yeni modeme göre hız kaybı yaşar mıyım?
 
Bütün sorularinin cevabi evet. Hiz kaybi yasamazsin mevcut internet hizlarinda. Kendim de ayni sekilde kullaniyorum. Üstteki modemden var bende. ASUS N16 modemi araci olarak kulaniyorum, herhangi bir hiz kaybi yok. Yaklasik 20 metre kablo ile bagli. Devam olarak 15 metre daha gidiyor. Toplamda 35 metre kabloda hiz kaybi yok.
 
Ben keenetic aldım hoşuma gitmedi. Tasarım ve arayüz açısından hiç hoşuma gitmedi. Bana sosyal medyada çok para basılmış bir ürüne benziyor. ASUS AC-750 alabilirsin kendim kullanıyorum.
 
Ben keenetic aldım hoşuma gitmedi. Tasarım ve arayüz açısından hiç hoşuma gitmedi. Bana sosyal medyada çok para basılmış bir ürüne benziyor. ASUS AC-750 alabilirsin kendim kullanıyorum.
Hocam ürün benim elime bugün ulaştı ve çok beğendim. Size gönderilen hatalı ürün olabilir mi?
 
Hocam ürün benim elime bugün ulaştı ve çok beğendim. Size gönderilen hatalı ürün olabilir mi?

Ürün hatalı değil. Ben suyunu çıkardım biraz. Hiç hoşuma gitmedi. Reklam gösterme yok diyorlardı müşteri hizmetleri arayıp tamamladık. Fakat reklamlar gözüküp duruyordu. Ürün ciddi anlamda hoşuma gitmedi. Tasarım olarak da hoşuma gitmedi direkt olarak. Uzaktan idare eder gözüküyor eve gelince doğru ürünmü geldi acaba dedim :D. G. Vector özelliğini biliyorsundur normalde hızın 3-5 Mbps artması gereken yerde benim artmadı. ASUS'taki G. Vector'de hızım 34'ten 39 Mbps çıkıyor. Keeneticde ise 33 Mbps üstünü göremedim. SNR değeri 8 iken beğenmedim iade ettim. Bugün onaylandı.
 
Bu işi açıklayabilir misin? Benim modemim de desteklediği yazıyor ama ben öyle ayar bulamadım?

Hat zayıflamasını düşererek. Hattığını en stabil hale getiriyor diye biliyorum. Keeneticte aradım aradım bulamadım ayarı adamları arıyorum. G. Vector nedir diyor bana :D. Onu duyduktan sonra direkt olarak iade ettim. ASUS modemim varsa DSL ayarlarında g. Vector var onu aktif et. ISS desteklemiyorsa g. Vector'ü özelliğini non-standart g. Vector aktif et. Ben o ayarı aktif edince 1-2 Mbps kadar bir hız kazandım. Hızım zaten bana göre düşük 1-2 Mbps bile benim için iyi :D.
 
@Patrixcs TP-Link TD-W9970 modeme sahibim ancak TT modemi olduğu için ayarların da yok sanırım, root yapar bulurum da, araştırınca var diyor TP-link sitesinde. Benim aldığım kablo ile maksimum hız 34Mbps.

1600896466414.png
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı