- Makaleler
- 12
Odamda bununla birlikte yaşıyorum. Bu örümceğin türü ne? Yapay zekaya sahip Google'a sordum, bilemedi.
Normalde katılırdım ama buna pek katılmıyorum... Odanızda bulunan tür "Yalancı karadul" false blackwidowolarak geçiyor. Kendisi ülkemizde bulunan en zehirli 3. örümcek türüdür. Neyse ki yalancı bir karadula denk gelmişsiniz bu demek oluyor ki çok daha zararsız, siz ona zarar vermediğiniz sürece saldırmayacaktır. Ama yanlışlıkla zarar verirseniz ve size zehri enjekte ederse hastahaneye görünmek şart.Serbest ama yuvasında duruyor. Asıl korkulması gereken hayvanlar istilacı karınca ve sinekler. Örümcekler sakin sakin yuvasında duruyor, onları sevin.
Yuvasında duruyor derken? Yumurta bırakmış olma ihtimali var mı? Nasıl bir yuva fotoğraf atabilir misiniz? Kokon ise yavrular çıkmadan imha etmenizi öneririm.Serbest ama yuvasında duruyor. Asıl korkulması gereken hayvanlar istilacı karınca ve sinekler. Örümcekler sakin sakin yuvasında duruyor, onları sevin.
Örümcek ağını yanlışlıkla titretip korkutmamak için diyorum. Zaten kamera o kadar yakın ki örümcek fark eder bile. Işıktan etkilenir mi?Rahatsız olmaz kolay kolay. Merak etmeyin ki kameradan rahatsız olacak bir canlı değil örümcek![]()
hocam diğer dünyadan kastettiğiniz İslam ise, İslamda haşerat öldürmek günah değil diye biliyorum.Diğer dünyada başına gelecekleri aklın almaz.. Neyse![]()
10 mm örümcekten mi korkuyorsun? Ben onunla baş başayım. Bir ayağa kalkıyorum hemen yuvasına kaçıyor.Bismillahirrahmanirrahim. Benim odam da olsa odayı terk ederim.
Sen bir canlıya zarar veriyorsun, onun canına kıyıyorsun. Bu doğru mu? Hayvanın canını almanın katil olmaktan pek bir farkı var mı?hocam diğer dünyadan kastettiğiniz İslam ise, İslamda haşerat öldürmek günah değil diye biliyorum.
10 mm örümcekten mi korkuyorsun? Ben onunla baş başayım. Bir ayağa kalkıyorum hemen yuvasına kaçıyor.Senden korkan bir hayvandan korkar mısın?
Kafasına tutmazsan etkilenmez. 1 Saniye tutsan da hiç bir şey olmaz.Örümcek ağını yanlışlıkla titretip korkutmamak için diyorum. Zaten kamera o kadar yakın ki örümcek fark eder bile. Işıktan etkilenir mi?
Doğrusunu söylemek gerekirse benim de azıcık var. Mesela ona dokunmam ama uzaktan korkmuyorum.Benim böcek fobim olduğu için yavru böcek bile görsem direkt giderim oradan. Şu an bile sırtım inanılmaz kaşınıyor![]()
1 saniye çok kısa, birkaç fotoğraf alıyorum. Yaklaşık 1 dakika kadar sürebiliyor. Makine anında çekmiyor.Kafasına tutmazsan etkilenmez. 1 Saniye tutsan da hiç bir şey olmaz.
Hocam eve giren bir böceği mümkünse mutlaka dışarı çıkarmalıyız öldürmemeliyiz.hocam diğer dünyadan kastettiğiniz İslam ise, İslamda haşerat öldürmek günah değil diye biliyorum.
Konuyu çok dağıtmak istemiyorum ama yeri gelmişken sorayım. Öldürmenin hükmü nedir?Hocam eve giren bir böceği mümkünse mutlaka dışarı çıkarmalıyız öldürmemeliyiz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.