- Makaleler
- 12
Odamda bununla birlikte yaşıyorum. Bu örümceğin türü ne? Yapay zekaya sahip Google'a sordum, bilemedi.
Normalde katılırdım ama buna pek katılmıyorum... Odanızda bulunan tür "Yalancı karadul" false blackwidowolarak geçiyor. Kendisi ülkemizde bulunan en zehirli 3. örümcek türüdür. Neyse ki yalancı bir karadula denk gelmişsiniz bu demek oluyor ki çok daha zararsız, siz ona zarar vermediğiniz sürece saldırmayacaktır. Ama yanlışlıkla zarar verirseniz ve size zehri enjekte ederse hastahaneye görünmek şart.Serbest ama yuvasında duruyor. Asıl korkulması gereken hayvanlar istilacı karınca ve sinekler. Örümcekler sakin sakin yuvasında duruyor, onları sevin.
Yuvasında duruyor derken? Yumurta bırakmış olma ihtimali var mı? Nasıl bir yuva fotoğraf atabilir misiniz? Kokon ise yavrular çıkmadan imha etmenizi öneririm.Serbest ama yuvasında duruyor. Asıl korkulması gereken hayvanlar istilacı karınca ve sinekler. Örümcekler sakin sakin yuvasında duruyor, onları sevin.
Aynen, birbirimize saygılıyız. Kendi kendine takılıyor.Size bulaşmayacak, yaşam alanınıza saygı gösterecek kadar delikanlı ise bırakın takılsın kafasına göre.
Kendisi 330 farklı renkten oluşuyor...İkisi arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz ?Eki Görüntüle 1131810Eki Görüntüle 1131811
Ayaklar ve abdomen tamamen aynı.İkisi arasında nasıl bir bağlantı kurdunuz ?Eki Görüntüle 1131810Eki Görüntüle 1131811
Evet?Bu mantıkla yola gidersek ayı veya aslan sana saldırsa sen öldürecek misin?
Malesef en ufak örümceği beslemek bile yasak ülkemizde.Ben olsam en azından bir kutuya koyarım. Ara sıra ölmüş böcek falan atarım tabii kutuda yaşayacağı kadar alan da olmalı. Ağ örebileceği küçük dallar koyardım. Adeta bir kuş kafesi gibi düzenlerdim. Herkes kendi bölgesinde rahat olurdu![]()
Zoolog musunuz acaba? 64p bir fotodan nasıl türünü anlayabildiniz?
Bu arada bu tatlılar benim değil arkadaşımın, yanlış anlaşılmasın.. Benim şuanlık tarantulam yok malesef stock sebebinden dolayı.
Teşekkür ederim artık örümcek fobim oldu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.