Görseldeki SSD yamulmuş mu?

Ertugrulk15

Femtopat
Daha fazla  
Yeni sistem siparişi bugün elime geçti. SSD sanki yamulmuş gibi geldi. Bir sorun çıkartır mı?

Screenshot_20250709_182355_Gallery.jpg

Yamukluk etikette gibi geldi bana. Etiketin büyük bölümü çiplerin üzerine denk gelmiş ve o kısım yüksekte kalmış. Etiketin kalan küçük bir kısmını ise doğrudan PCB'nin üzerine yapıştırmışlar ve haliyle tümsek gibi bir görüntü oluşmuş. Umarım doğru yamukluğu anlamışımdır.

PCB bana gayet düzgün geldi açıkçası. Yamukluktan kastınız nedir?
1752075236089.png

Şu kısımdan bahsediyor muhtemelen. O kısımın üstüne bileşen olmadığı için öyle yamuk gibi durmuş.

Eki Görüntüle 2531185

Şu kısımdan bahsediyor muhtemelen. O kısmın üstüne bileşen olmadığı için öyle yamuk gibi durmuş.

Arkadaşlar sağ olun cevaplarınız için. Bir de ekran kartını bağladım ama en soldaki kablo biraz fazla büküldü gibi bir sorun çıkartır mı? Ayrıca son sorum olarak panel kablolarını söktüm ekran kartını rahat takabilmek için. Power, LED, restart, SW falan hepsini söktüm, sonra internetten bakarak geri taktım. Şu anda her şey çalışıyor gibi. Bilgisayarda bir şeyin yanlış çalıştığını falan nasıl anlarım?

Dosya Ekleri

• 20250709_183720.jpg
    20250709_183720.jpg
    84,2 KB · Görüntüleme: 23
Arkadaşlar sağ olun cevaplarınız için. Bir de ekran kartını bağladım ama en soldaki kablo biraz fazla büküldü gibi bir sorun çıkartır mı? Ayrıca son sorum olarak panel kablolarını söktüm ekran kartını rahat takabilmek için. Power, LED, restart, SW falan hepsini söktüm, sonra internetten bakarak geri taktım. Şu anda her şey çalışıyor gibi. Bilgisayarda bir şeyin yanlış çalıştığını falan nasıl anlarım?
Oyun oynayabilirsin. Veya cinebench OCCT gibi testler yapabilirsin. Bir şeyi yanlış yaptıysan çıkar ortaya. Kablo çok yamulmamış gibi duruyor ama biraz gevşetirseniz iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı