Steam Görseline göre sistemde virüs var mıdır?

emre4531

Femtopat
Daha fazla  
Steam Tools yükledim korktum hem Steam'ı hem Tools'u sildim sonra normal Steam tekrar yükledim ama Steam görseli böyle. Virüs mü var sizce? Kaspersky ile tam tarama falan yaptım bir şey cıkmadı ama.
Bu arada Görev Yöneticisi'ni açıyorum CPU kullanımı 80 90 ama 2 3 saniye sonra azalıyor 10 30 civarlarına.
Bir şey açık değilken.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-15 211100.png
    420,1 KB · Görüntüleme: 111

Format atın çoğu Steam tools virüslü.

Masaüstünde, başlat menüsünde ve görev yöneticisinde bazı ikonların bu şekilde takılması Windows'ta karşılaşılabilecek bir durum. İkon önbelleğini temizlemek (icon cache rebuilding) bu sorunu çözer. Ardından sorun çözülse de çözülmese de sırf bu görsele bakarak virüs var ya da yok denilemez. Yüklenen "Steam Tools" aracını VirusTotal'de taratmak gerekir. Sonuçlar kötüyse ve anti-virüs bu dosyayı algılamasın diye devre dışı bıraktıysan ya da istisna tanıdıysan geçmiş olsun.

Birisi Steam Tools diğeri oyunların dosyasını yüklediğim site ilk resim soru işaretleri dışı hepsi üstte tikli temiz.

@Movansha

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-05-15 213541.png
    78 KB · Görüntüleme: 65
  • Ekran görüntüsü 2025-05-15 214604.png
    67 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Birisi Steam Tools diğeri oyunların dosyasını yüklediğim site ilk resim soru işaretleri dışı hepsi üstte tikli temiz.

@Movansha
Yüklenen araç hakkında çok bi' şey bilmediğim için net bir açıklama yapamayacağım. Sonuçlar temiz görünüyor ama çalışma stili tespit edilemeyecek düzeydeyse algılanamayabilir. Arkadaş çoğu Steam Tools virüslü demiş.

Çoğu Steam Tools virüslü önerim format atmanız en sağlıklı yol olur.

Güncelleme: Araca biraz göz attığımda hiç güvenilir bulmadım. Virüs yüklemese bile Steam hesabının çalınma ihtimali olabilir gibi duruyor. Endişe ediyorsanız format atın ve Steam hesabının şifresini değiştirin. Şahsen hiç güvenli bulmadım.

Aracı nasıl incelediniz?
Arkadaş link veya dosya bırakmamış.

Bence rahat güzel sızmış bir virus var temiz Windows kurulu.

Nasıl Windows kurulu anlamadım açıklarmısn.

Steam hesabımın şifresi değişmiş giremiyorum fazla denediğimden ama şifresini değiştirdim sıkıntı yok şu an sadece virüs var mı bilmiyorum bir bilgisayarcıya götürüp format attırsam araba bulmam lazm götürmek için boşu boşuna dert açıldı başıma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…