Görüntü gelmeme problemi

Glapnak

Kilopat
Daha fazla  
Öncelikle iyi forumlar dilerim. Kasamın içinin çok tozlu olduğunu fark ettikten sonra kasamın içini açıp tüm bileşenleri diş fırçasıyla tozları arındırmaya başladım. Güç kaynağının içi de buna dahil. Sonra bilgisayarı açtığım da sıkıntı çıkarmadı, girdi. 1 gün sonra açmaya çalıştığımda görüntü gelmiyordu. Bellekleri kontrol ettim, ekran kartını, hard diskini kontrol ettim, kabloları kontrol ettim. Tek kontrol etmediğim 2 bileşen vardı, onlar da anakart ve işlemci idi. Bilgisayarcıya götürüm ya işlemci de ya da anakart da sıkıntı olduğunu belirtti. Acaba bu görüntü gelmeme olayı hangi bileşene ait?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'ler sıkıntı yapabiliyor genelde. RAM'leri kontrol et, çıkart-tak. Mahalle bilgisayarcılarına götürdüğün an; anakartın ve ekran kartın çöptür, bu değişmez.
Aradığım yorum!
1- Ankartın ram slotlarını kontrol et. Sarı iğnelerin hepsinin düzgün olduğuna emin ol. Yamulmuş, bozulmuş, dışarı çıkmış varsa iğne yardımıyla düzeltmeyi dene. Aksaklık görmezsen kurcalama, çalışanını da bozarsın.
2- İşlemci yuvasını kontrol et. Tüm pinler aynı hizada mı ? Birbirine değen var mı ? Yine ince bir iğne ve el becerisiyle yamuk var ise düzeltebilirsin. Macun ve benzeri pislik görürsen (İşlemci, ekran kartı ve ram yuvasında) Selüozik tiner yardımıyla ince fırçaya sürerek yuvaları hırpalamadan temizle.
3- RAM, ekran kartı ve işlemcinizi soket girişleri olan kısmı (Sarı yerleri) okul silgisi yardımıyla temizle. AMD işlemci kullanıyorsan iş yine selüozik tiner ve fırçaya düşüyor. AMD tabanlı anakartın işlemci yuvasını da yine tinerle temizleyebilirsin. Tam olarak uçmadığında sistem görüntü vermez. İşlemleri yaptıktan sonra bir süre bekle. RAM'in soketinin (Sarı yerlerin) hemen üzerinde minik kapasitör ve dirençler bulunmakta. Silerken dikkat et, onlara zarar veme.
4- Statik elektriklenmeyi almak babında anakartınız üzerinde bulunan CLR CMOS veya RTC CLR (anakartınızın modeline göre değişir bulamazsanız anakart modelinizi yazın ben yardımıc olurum.) pinlerini kısa devre yapmanız (Jumper yardımıyla birbirine değdirmeniz) gerekmektedir. Ayrıca resim 1'de bulunan power girişimizin belirlenen 2 pinini güç kablosunu sökerek bir tornavida yardımıyla birbirine değdirin ve açma-kapama düğmesine art arda basın. Aynı işlemi diğer güç girişi pini ve ortadaki tek pine tornavidayı değdirerek de yapın.
5- Sabit diskinize gelen kabloyu sökün ve deneyin.
6- Harici ekran kartınız (varsa) sökün ve deneyin.
7- 2 adet RAM modülüne sahipseniz tek tek takın ve deneyin. 1 adet ram modülüne sahipseniz yuvaları değiştirip deneyin.

Dosya Ekleri

• RESİM 1.jpg
    13,2 KB · Görüntüleme: 46
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…