Göruntü gelmiyor

Chairax

Centipat
Katılım
15 Mart 2020
Mesajlar
324
Çözümler
1
Yer
KKTC
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bu sorunu bugün PC oynayacakken yaşadım. Kasaya basıyorum, çalışıyor, monitorün ışığı yanıyor fakat görüntü gelmiyor. Ekran kartı arızalıydı. Yanmış olabilir mi?
 
Bilgisayarı kapatıp fişini çektikten sonra ramlari kontrol edin büyük ihtimal o yüzdendir. Değil ise yine kapatın fişini çekin bi süre bekleyip bios pilini çıkartıp bir süre bekleyip takın büyük ihtimal düzelecektir.(bios pilini çıkartıp takarsanız bios ayarlarını tekrar yapmanız gerekir yani overclock falan yaptıysanız gider onun dışında sadece tarih ve saati girmeniz yeterli olacaktır.) İkinci çözüm bende işe yaramıştı.
 
Bilgisayarı kapatıp fişini çektikten sonra RAM'lari kontrol edin büyük ihtimal o yüzdendir. Değil ise yine kapatın fişini çekin bir süre bekleyip BIOS pilini çıkartıp bir süre bekleyip takın büyük ihtimal düzelecektir.(BIOS pilini çıkartıp takarsanız BIOS ayarlarını tekrar yapmanız gerekir yani overclock falan yaptıysanız gider onun dışında sadece tarih ve saati girmeniz yeterli olacaktır.) ikinci çözüm bende işe yaramıştı.

Evde pek bir şey yapamıyorum. Şöyle diyeyim, kasaya basıyorum çalışıyor ve klavye ile farenin ışıkları yanıyor. 10 saniye sonra onlar sönüyor ve monitorün kapatıp açma düğmesinde mavi ışık yanıp sönüyor. Monitor VGA türü eskilerden. Daha önce aynı sorunu yaşayıp servise götürmüştüm fakat o zaman olanda CTRL alt Del yazıyordu ekranda. Adam ekran kartının yandığını söylemişti. Tüm kabloları çıkarıp taktım ama fayda etmedi. Dün çok iyi çalışıyordu. Bugün bastım gelmedi ekran. RAM olacağını sanmıyorum. Dediğim gibi ekran kartı bozuk şu anki.
Lütfen bakar mısınız?
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı