Göz ağrıması

egeed

Hectopat
Selam arkadaşlar, benim gözlerim gün içinde bayağı yoruluyor. Bunun nedeni bilgisayara çok bakmam. Ama bilgisayara bakmam gerekiyor bazı şeyler için. Gözlük kullanıyorum, nasıl gözümün yorulmasını hafifletebilirim?

Selam arkadaşlar, benim gözlerim gün içinde bayağı yoruluyor. Bunun nedeni bilgisayara çok bakmam. Ama bilgisayara bakmam gerekiyor bazı şeyler için. Gözlük kullanıyorum, nasıl gözümün yorulmasını hafifletebilirim?

Belirli saatlerde gözünü dinlendir.

Ekran ışığı kısarak, mavi ışık filtreli gözlük alarak, 20 dakikada bir gözünüzü ekrandan ayırıp 20 saniye farklı (ışık olmayan yer olursa daha iyi olur) odaklanmak işe yarayabilir.

Baktığınız monitör veya ekranın eski olmasından kaynaklanabilir. Yeni monitör ve ekranlarda gözün daha az yorulmasını sağlayan teknolojiler ve kaplamalar bulunur. İmkanınız varsa bir süre yeni bir cihazı kullanıp gözünüzdeki etkileri deneyimleyin. Bilgisayarınızda veya o kullandığınız(kullandığınız cihazı bilmediğim için genelliyorum) koyu tema varsa kullanarak gözünüzün yorulmasını azaltabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı