Kaç yaşındasın yapmak için 18i geçmeni bekleyebilirler bu birincisi ama pinguekula selim bir lezyon olduğu için genelde takip edilir. Devlette çok ameliyatının yapılacağını sanmıyorum çünkü estetik dışında bir zararı yok. Tabii ki göz bebeğine doğru ilerliyorsa hızlı büyüyorsa vs yapılabilir ama dediğim gibi devlette çok yapacaklarını zannetmiyorum. 1.si estetik kaygı olduğu için ameliyat riski almayı çok istemeyebilirler. 2.si devlet hastaneleri çok yoğun olduğu için yapmak istemeyebilirler çünkü endikasyonu yok estetik kaygı dışında. Yapan merkez bulmak zor özetle. Ama yakın olduğun bir göz bölümüne randevu alıp orası yapıyor mu ya da yapan neresi var onlara sorabilirsin. Yönlendirebilirler.
Kaç yaşındasın yapmak için 18i geçmeni bekleyebilirler bu birincisi ama pinguekula selim bir lezyon olduğu için genelde takip edilir. Devlette çok ameliyatının yapılacağını sanmıyorum çünkü estetik dışında bir zararı yok. Tabii ki göz bebeğine doğru ilerliyorsa hızlı büyüyorsa vs yapılabilir ama dediğim gibi devlette çok yapacaklarını zannetmiyorum. 1.si estetik kaygı olduğu için ameliyat riski almayı çok istemeyebilirler. 2.si devlet hastaneleri çok yoğun olduğu için yapmak istemeyebilirler çünkü endikasyonu yok estetik kaygı dışında. Yapan merkez bulmak zor özetle. Ama yakın olduğun bir göz bölümüne randevu alıp orası yapıyor mu ya da yapan neresi var onlara sorabilirsin. Yönlendirebilirler.
Hocam yaş 17 yakından kötü duruyor.
Yarın hastaneye gideceğim randevuda yok.
Randevu almadan da sorabilirsin belki, ameliyat için muhtemelen 18i geçmeni beklersin. Dediğim gibi estetik dışında tıbbi bir sorun oluşturmadığı için genelde ameliyat önerilmiyor ama özellerde mutlaka yapılıyordur. Devlette biraz daha zor. En azından acil bir durum değil, estetik açıdan da önemli tabii ki ama sağlığı tehdit eden bir durum değil. Devletleri bir sor, ailen karşılayamaz ise ileride kendin özelde olursun.
Doktor o herkes de var dedi.
Gözünde gerçekten pinguekula varsa herkeste yok. Sen pinguekula sandıysan o zaman bilemeyeceğim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.