Göz çizdirme deneyimi

oguz350

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. An itibariyle 10 temmuz 2025, 01:20 deyiz. Gözlerimi 5 Temmuz 16:30 da çizdirdim.

Konuyla alakalı her türlü soruyu kabul ediyorum.

Zaman içerisinde gelişmelerle birlikte konuyu güncelleyip göz çizdirmeyi düşünen, kafasında soru işaretleri olan veya çekinen arkadaşları aydınlatma amacındayım.

Bu operasyonu geçlren dlğer arkadaşlar da kendl tecrübelerinden bahsedebilirler ama tabi yöntemi ve zamanı ( eski teknolojiyle güncel teknoloji bir değil) göz önünde bulundurmak lazım.

İlk olarak güvenli mi onu konuşalım. Bu operasyonun risk düzeyi minimum seviyededir, ben de çok araştırdım. Kısmi ya da tamamiyle gorme kayiplari bulunan vakalar mevcuttur fakat bunun sebepleri şunlardır:

-lazer cihazı arızası ( eski veya bakımdız makine)
- doktorun ameliyat sirasindaki ihmalkarligi ve ameliyat sonrasi yetersiz veya yanlis yonlendirme
-hastanin operasyon sonrasi alinmamasi gereken riskler (hijyensizlik veya isiga uzun sure maruz kalmak, ilaclari aksatmak ya da kullanmamak)
-operasyon oncesi yapilan tetkiklerin eksik ve ya yanlis yapilmasi
- ameliyat oncesi yapilan tetkiklerden sonra gozun yapisinin ameliyata elverissiz olmasi durumuna rağmen doktorun ameliyat riskini goze alip hastaya uygun oldugunu soylemesi( az bilinen, ismini cok duymadiginiz hastanelerden uzak durmanizi tavsiye ederim.gelen tek tuk musteriyi elden kacirmak istemezler. Buyuk markalar ise marka degerini bi hastadan gelecek paradan ustun gorup bu riski asla almazlar)

Dileyen arkadaşlar başka yerlerden araştirabilirler. Benim uzun ugraslar sonucu bulduklarim bunlardir. Kendi arastirmalarim sonucudur ve referans olmasi acisindan paylastim. Soylediklerime yuzde yuz guvenmek yerine kendinizin daha da arastirmanizi tavsiye ederim.

Uzun lafin kisasi; guvenilir.hastaya değer ceren ve görece doktor niteliği ve hastane kalitesi bakimindan yüksek olmasi sebebiyle bi nebze pahali olan guvenilir ve koklu hastaneleri seçin. Hata yapma paylari epey dusuk olmasiyla birlikte makineleri güncel teknoloji ve bakimlidir. Dolayisiyla herhwngi bir risk neredeyse yoktur iciniz rahat olsun.

Kendi tedavi oldugum hastaneyi en son gorme yetimi tamamiyle kazaninca aciklayacagim. Simdilik surec olagan ilerliyor ve her sey olmasi gerektigi gibi.

Ameliyat olmaya karar verdiniz, randevunuzu aldiniz. Sizi muayane edip tetkikler yapacaklar. Kornea inceliği ve gozunuzun derecelerini saptayip uygun ameliyati size sunacaklar.

Detay isteyenler sorularini yoneltebilir.

Ameliyata başlayacak olursanız da acı korkunuz varsa şunu soyleyeyim, acıya dair hiçbir şey olmayacak.tekrar ediyorum ameliyat sirasinda asla aci hissetmeyeceksiniz. Oncesinde ve devaminda damlatilan goz damlasi sayesinde aciya dair vir zey olmayacak.

Hocam 18 yaşındayım ve lens gözlük karışık kullanıyorum fakat lazer ameliyatına mesafeli olmamın sebebi göz numarasının tekrar arttığını söylüyor ameliyat olanlar.

Sevgili kardeşim oncelikle ben 27 yaşındayım, kişiden kişiye gore degişmekle birlikte sana şunu soyleyeyim, tam olarak 16-20-24-26 ve 27 yaşlarinda goz numarami ogrenmek icin hastaneye gittim, son üç muayenemde gožlerim birebir ayni numara cikti (hayatimda hic gozluk kullanmadim) yani en az son 3 yilda goz numaralarim ayni kaldi ama o yasa kadar kademeli kademeli buyudu. Goz numarasinin belli bir yastan sonra ilerlemedigini (20 li yaslarin başı) çok duydum ama kesin bilgiyi veremem, bilemiyorum.sen cok gençsin, sana tavsiyem bi 20 lerini beklemen olur

Ha şunu da ekleyeyim, genç yaşlarda çizdirip de numarasinin yine buyudugunu ben de bizzat gordum çevremde ancak belli bi oldgunluktan sonra goz numarasi buyuyenler çok daha az sayida.benim gorup duyduklarim bunlar. Doktorum ise boyle bir soru sordugumda belli olmayacagini ama buyuyecek olsa bile sırf lazer oldun diye buyumeyecegini soyledi. Yani buyuyecegi varmis. 10 yildir gozu cizik olup su an gozleri 0.25 ve 0 miyop olan bir abimizi de bilirim.

Ben de göz çizdirme ameliyatı olmak istiyorum ama gerçekten korkuyorum. Birçok haber gördüm çizdirdikten sonra gözünü kaybedenler vs. gözüm -4.25 miyop ve astigmat var doktor tavsiye ediyorum senin için dedi ama ameliyat olduktan sonraki süreç vs biraz çekiniyorum. Sizin nasıl geçti?

Ben de göz çizdirme ameliyatı olmak istiyorum ama gerçekten korkuyorum. Birçok haber gördüm çizdirdikten sonra gözünü kaybedenler vs. gözüm -4.25 miyop ve astigmat var doktor tavsiye ediyorum senin için dedi ama ameliyat olduktan sonraki süreç vs biraz çekiniyorum. Sizin nasıl geçti?
Ameliyat sirasinda hiçbir acı veya sızı hissetmedim. Zaten 3-4 dakika kadar sürdü bütün süreç. Sonraki 1.5 gün gözlerimde epey bi sulanma ve batma,yanma gibi şeyler oldu. Kimisinde olmuyormuş bile ama ben zorlandim. Yine de dayanilmayacak şeyler değildi. Eger koekun acıysa için rahat olsun. İşlem zaten sıfır acı, sonrasinda da muhtemelen katlanilacak acılar, o da bir bucuk gun. Uyumada sorun yaşamazsın cunku hem yorgun düşüyorsun hem de guclu agri kesici icersen uykunu da getiriyor. Doktoruna uyku ilaci da yazdirabilirsin ben gerek duymadim.

Goz kaybi korkun icin de sunu ekleyeyim, ilk mesajimda belirttigim gibi tecrubeli bir doktor, hijyenik ve teknolojik bir hastane, gozunun uygun olmasi, olmasa bile olasi bir risk veya riskleri saptamak için tetkiklerin doğru yapilmasi ve değerlendirilmesi sonucu gozune uygulanan bi operasyon sonunda gozune dikkat etmen, ilaclarini zamaninda kullanip tehlike arz eden durumlardan iyilesme suresi boyunca kacinman sonucunda gorme kaybin milyonda birdir belki sifirdir

Son düzenleme:
Ben Türkiye hastanesinde keratokonus ameliyatı olmuştum, ekipmanları ilgi alakaları gerçekten güzel ve ilgili bir hastane. Fakat keratokonus ameliyatı olduğum için ilerde gözlerimi çizdirme şansım kayboldu.

İlk günden şimdiye yani 5. Günün sonuna dek olan süreç hakkinda detayli bilgi veriyorum arkadaşlar.

5 temmuz 2025 16:30: ameliyat başladı ve toplamda 5 dakikadan kısa sürdü.
Ameliyat sırası aşama aşama:
Ameliyat önlüğü,maske ve bone giydirdiler ve ameliyat koltuguna oturdum. İlk anda gözlerime göz damlası damlatıldı ( yakıcı bir sıvı değildi, su gibiydi, bir kaç damla damlatildi)
Yaklasık 30 saniye bekledikten sonra sağ gozume gozlerimi açik tutmami sağlayacak bir ataç takildi. Goz kapaklarimi istesem de kapatamayacagim kivama getirildi ancak rahatsizlik veren bir acı veya sızı yoktu. Yeterince konforluydum. Sonra lazer cihazini açıp göz bebeğime denk getirdiler. Cihazdan gözüme doğru kirmizi bir işik yani lazer bakmaktayken doktor "işlemi başlatiyorum gozlerini lazerden ayırma" dedi. Merak etmeyin o an başka bi şey düşünemediğinizden ve rahatsizlik veren bir his olmadiğindan gozlerinizi ayirmiyorsunuz, ayirdiginiz anda zaten makine duruyor herhangi bir zarari yok. Sadece ameliyatin gidişini sekteye ugratmiş olursunuz. 20 saniye kadar makine gozunu tariyor ve taniyor, sonraki 20 saniye kadar bir süre içinde de gerekli işlemleri yapiyor. Gozlerinizi ayirmiyorsunuz. Goz kapama ihtiyaciniz geliyor olsa da rahatsizlik verecek bir durumda hissettirmiyor. Tekrar tekrar soyluyorum acıya dair en ufak bir iz dahi yok, hic olmadi olmayacak. Lazer sirasinda ufaktan bir koku geliuor, ozon gazi kokusuymuş. Kısmen rahatsız edici ama ben problem yaşamadim. Çöp veya b*k kokusu tarzi bir koku değil, çürük kokusu vs de değil. Farkli bir gaz kokusu o yuzden pek rahatsiz edici de değil içiniz rahat olsun. Lazer işlemi bittikten sonra haliyle makine kapatiliyor ve doktor gozunuze epey bi miktar sıvı bosaltarak yikiyor ( dezenfekte ettigini zannediyorum) sularin akip gittigini gozlerinizle goruyorsunuz. Benim canim biraz tatlidir beni gerer boyle şeyler ama ben bile pek rahatsiz olmadim, sizin de iciniz rahat olsun. Yikadiktan sonra gozunuzu bir pamukle silip gozunuze bir sunger yerlestiriyor ve 30 saniye bekletiyor. Sonrasinda işlem bitmiş oluyor. Hemen ardindan ayni işlemler diğer gozunuze uygulaniyor. O da biter bitmez ayağa kalkip gidebiliyorsunuz. Girişiniz ve çikişiniz bir oluyor. Ayakta girip ayakta cikiyorsunuz. Koruma gozlugu veriliyor ve hicbir yerden işik almiyor, ger yeri kaplayan gunes gozlugu gibi duşunun.

Ameliyat sirasini anlatırken hakli olarak size de rahatsiz edici gelmiş olabilir gayet haklisiniz. Ama size şunu soyleyeyim anlatildigi kadar rahatsiz olmuyorsunuz. Rahatsiz edici olan bu işlemlerin hiçbirini hissetmiyorsunuz, sadece yapildigini goruyorsunuz. O sizi psijolojik olarak belki biraz zorlayabilir. Detay isteyen arkadaşlara daha da detaylandiririm, siz yeter ki sorun hiç mühim değil. Ben ameliyat olmadan once oldukca cok çekiniyordum, olmak zorunda olduğum için oldum, yoksa ne yalan soyleyeyim korkuyordum, ama korkulacak pek de bir şey olmadiğini gordum dostlar.

Ameliyattan sonra eve doğru gidiyorsunuz ve sonraki bir saatten itibaren ertesi gun akşamina dek gerçekten oldukça rahatsız oldum. Gozlerim surekli sulaniyor,burnumdan da surekli su akiyor, gozlerimde batma,gidiklanma ve yanma hissi... İlk iki gun cidden oldukca sanciliydi. Ha aci cok mu buyuktu hayır, dayanilmayacak gibi miydi ona da hayır ama rahatsız ediciydi. Ama merak etmeyin 36 saat kadar sure sonra bu rahatsizliklar son buluyor ve gozlerinizi rahatlikla koruma gozlugu varken surekli acabiliyorsunuz. Zaten verdigi ilaclar da rahatlatiyor ( goz damlalari ) damlalari kullanmaya aliskin olmayanlar icin rahatsiz edici olabilir ama ona da cok cabuk alisiyorsunuz hicbir sey olmamis gibi damlanizi yapabiliyorsunuz.

Nihayet 5. Gun geldiginde, 2. Gunden sonra gozlerinizi zaten açabiliyordunuz, artik gozluksuz de normal insan gibi acabilir hale geliyorsunuz. Goruntu elbette basta bulanik ama an be an iyileştiginizi goruyorsunuz. Resmen saat başi goruntu bir tik daha netleşiyor. Benim gordugum nokta 5. Gun itibariyle bu noktada. Soylenenlere gore 10. Gunden itibaren oldukca tatminkar duzeyde, 1 derece miyop dolaylarinda goruse kavusuyorsunuz bu da oldukca yeterli. Tabi goz iyilesmeye devam ediyor, 1 den 90 a erişmek çok kisa (1-2 hafta) ama 90 dan 100 e epey uzun (3-5 ay). Derken yarim yil dolmadan 0 veya 0.25 dolaylarina erişiyorsunuz.

Guncellemeleri yazmaya devam edecegim. 6 ay geçse de o gun yine aklima geldikce guncelleyecegim. Belki bugun yarin degil ama aylar sonra muhakkak bazi dostlarin aklindaki soru işaretlerini gidermiş olurum.

Herkese iyi günler

Hocam dünyaları yazmışsınız ancak ameliyattan önce göz dereceleriniz kaç numaraydı?
Lasik mi smile mı no touch mı oldunuz? Yazdıklarınızdan anladığım no touch. Ameliyat sonrası kontrollerde dereceleriniz kaç çıktı? Bu detaylar bunca yazının içinde yok. Ben göremediysem özür dilerim

Yoktur hocam doğrudur benim anlatmamdaki asıl amaç sürecin nasıl işlediği.

-1.50 miyop , 0.75 astigmat sağ
-1.75 miyop , 0.50 astigmat sol

No touch lazer ameliyati oldum. Smile veya lasek değil, doğru anlamışsiniz.

Bu perşembe günü yani ameliyatimdan sonraki 12. Gün ikinci kontrolümde numaralarim yeniden ölçülecek, sonrasinda zaten direk buraya yazarim.

İlk kontrolde sadece gözle muayene yapildi ve lens cikarildi.

Baska merak ettigin bir sey olursa anlatirim

Yoktur hocam doğrudur benim anlatmamdaki asıl amaç sürecin nasıl işlediği.

-1.50 miyop , 0.75 astigmat sağ
-1.75 miyop , 0.50 astigmat sol

No touch lazer ameliyati oldum. Smile veya lasek değil, doğru anlamışsiniz.

Bu perşembe günü yani ameliyatimdan sonraki 12. Gün ikinci kontrolümde numaralarim yeniden ölçülecek, sonrasinda zaten direk buraya yazarim.

İlk kontrolde sadece gözle muayene yapildi ve lens cikarildi.

Baska merak ettigin bir sey olursa anlatirim
Dereceleriniz azmış aslında. Peki operasyondan sonraki ilk kontrollerde ölçümünüz kaç çıktı. Ben 28 yaşıma gireceğim. Sağ 3.5 astigmat sol 2.75 astigmat miyop çok çok düşüktü. Hayatım boyunca gözlük veya lens kullanmadım çokta şikayetçi değildim. Beyin göz adaptasyonum çok iyi olduğu için gayet güzel görüyordum. Sırf gözlerim ağrıyor beyni yoruyor başım ağrıyor arada ve biraz daha canlı görmek için yeni oldum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı