Göz numaram durmadan büyüyor

Ben 13-14 yıldır takıyorum. İlk 1-2 yıl birkaç kez düşmüş olsa da sonrasında hep ilerledi. Lens bu durumda daha etkili çünkü sürekli göze eşit uzaklıkta duruyor. Yaşadığın şey normal. Bahsettiğin numaralar da o kadar da yüksek değil. Evet, belki iyi gören biri için ya da senin için yüksek olabilir ama şu an o numaralarla gözlüksüz yaşayabilirim. Tek sıkıntım okulda tahta görmek olur ki onu da bir çeşit dürbün vb. bir şey ile halledebilirim. Özetle, alışırsın.

Arkadaşlar göz bozukluğu sebepleri "Önlenebilir" yani kalıtsal olmayan ve "Önlenemez" yani kalıtsal olan unsurlar olarak temelde ikiye ayrılabilir. Bende de 1,5 derece miyop mevcut ancak gözlük kullanmıyorum; hayatımı olumsuz etkilediğini söyleyemem.

Eğer yakın bir cisme uzun süre, gözlerde tembellik yapacak miktarda sabit bakarsanız; önlenebilir rahatsızlıklara davetiye çıkarmış olursunuz.
Hani şu; "X numara bozukluğum vardı ancak geçenlerde 0,50 düşmüş" diyen arkadaşlar bu gruba girer.

Ancak kalıtsal bozukluğa sahip olan gençler; boylarının uzaması ve vücutlarının gelişmesiyle birlikte göz kusurlarının de beraberinde büyüdüğünü fark edeceklerdir. Bunun kaçışı yok çünkü fiziksel bir kusur - hastalıktır bu.

Bu aynı duruş bozukluğuna benzer, kimisi bilgisayar başında veya çalışırken doğru pozisyonu tercih etmediği için zamanla duruş bozukluğu meydana gelir; ancak çok ilerlemeden gerekli düzeltmeleri sağlarsa eski sağlığına kavuşabilir.
Ancak kalıtsal olarak omurgasında bozukluk olan kişilerin belirli bir iyileşme elde edebilmesinin tek yöntemi ameliyat olmaktır; konu göz ve göz sağlığına geldiğinde bu ameliyatın adı ise "Lazer Ameliyatıdır".

Büyüme ile ilgili olduğunu biliyorum. Büyüme arttıkça göz numarasının büyüdüğü, mantıken miyop göz çeperinin genişlemesinden oluştuğundan genleşme devam edecektir, büyümenin tamamen kesildikten sonra çizdirmenin daha sağlıklı olduğunuda duymuştum. Canınızı fazla sıkmayın. Sağlınız herşeyden önemlidir. Net göremiyor ve baş ağrısı çekiyorsanız gözlüğünüzü ihmal etmeyin.

Gözlük falan zaten ilerlemeyi durdurmaz, göz numarasını da küçültmez. Net görebilmek için takılır. 20-21 yaşını aşınca da lazer olursun, kurtulursun.

3 ayda bir gidip 600-700 TL bayılma derim. Dünya Göz'e git. 3 ayda bir cam değiştirmek olmaz yani.

Reyiz öyle 10 dk sonra cennet işi yalan. Bazı kişilerde alışma süreci altı ayı bulabiliyor.
Hayır, bazı çeşitlerde 10 dk sonra bile düzeliyorsun. Bazısı 1-2 hafta, bazısı 3-4 ay buluyor. Değişiyor. Ben sana en gelişmiş teknolojisini söyledim :) Biraz da lafın gelişi bir cümle, çok takılma.

Hayır, bazı çeşitlerde 10 dk sonra bile düzeliyorsun. Bazısı 1-2 hafta, bazısı 3-4 ay buluyor. Değişiyor. Ben sana en gelişmiş teknolojisini söyledim :) Biraz da lafın gelişi bir cümle, çok takılma.
Yok Takıldığımdan değil ama bazen konuya dahil olmayıp okuyup geçip yanlış bilgilenen insanlar olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı