Göz Sağlığı için Monitör Önerisi

Darkow

Hectopat
Daha fazla  
Önceden kullandığım Viewsonic 75 Hz 19 inc monitörü abime vereceğim. Kendime monitör almak istiyorum. Monitör renk ayarlarında 9300K yaptım 2 sene sonra sağ gözüm rahatsız oldu, 5000K yaptıktan 1 ay sonra biraz geçti. 9300K blue fazla diye ondan gözüm sıkıntı oldu sanırım.

Her gün 15 saat oynuyorum. Oyun, film ve Photoshop. IPS mi almak gerekiyor?
GTX 1060 kullanıyorum.( DisplayPort + HDMI + DVI-D)

Bütçem 800 TL. 75 Hz olmasa olur. 60 Hz yetiyor bana.

Biraz araştırdım, bunlar iyi mi?

@GCN yardım eder misin?

Yardım edecek yok mu arkadaşlar?

Yukardaki iyi mi yoksa bu linki VC239H | Monitör | ASUS Türkiye iyi mi?

Asus VX248H 24" 1ms (Analog+DVI+2xHDMI) Full HD Led Monitör Fiyatı buda güzel ama eye care ve ips yok bu mu iyi yoksa VC239H mi iyi?

Göz sağlığı için belli bir panel var mı bilmiyorum, olduğunu da sanmıyorum. Ancak titreşimlerin ve mavi ışığın göze iyi gelmediğini biliyoruz. Bu durumda titreşimsiz ve mavi ışık filtresi olan monitörlere bakmalısın. Olabildiğince büyük monitör alıp, monitöre uzaktan bakılmasını tavsiye ederim. Bütçenize uygun 27" veya üzerinde alınması ve uzaktan bakılması taraftarıyım.

VP247H tavsiye ederim. Güncel çoğu teknoloji ve standartı destekliyor. Göz sağlığı için gayet yeterli bir monitör.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı