Göz teması kuramama

19 yaşındayım karşı cinsten hiç kimse ile göz teması kuramıyorum ortaokullu çocuklar bile olsun kimseyle göz teması kuramıyorum. Ama eskiden 15 yaşlarındayken göz teması kurabiliyordum, kimseden utanmıyordum. Şu 2-3 yıldır böyle bir şey yaşıyorum.
Bir çocuktan hoşlanıyordum lise 2'deyken sürekli bana bakıyordu ben de ona, daha sonra sevgili yaptığını öğrendiğim o zamandan beri kimseyle göz teması kuramıyorum. Sebebi nedir, ne yapmalıyım?

Ozguvensizlikten oluyor.
Biraz da cekingensin galiba.
Ya kral hiç takma umurunda olmasın çekinme falan umursama yasa hayatı ben öyle yapıyorum.
Ortamlara gir arkadas cevrenle falan acilirsin.
Zamanında bende oleydim.
Şimdi bir triger atayım karsimdaki ne yapacağını sasiriyor.

19 yaşındayım karşı cinsten hiç kimse ile göz teması kuramıyorum ortaokullu çocuklar bile olsun kimseyle göz teması kuramıyorum. Ama eskiden 15 yaşlarındayken göz teması kurabiliyordum, kimseden utanmıyordum. Şu 2-3 yıldır böyle bir şey yaşıyorum.
Bir çocuktan hoşlanıyordum lise 2'deyken sürekli bana bakıyordu ben de ona, daha sonra sevgili yaptığını öğrendiğim o zamandan beri kimseyle göz teması kuramıyorum. Sebebi nedir, ne yapmalıyım?
Bende kuramıyorum yanlız değilsin ben hatta insanların yüzüne bakmadan konuşuyorum özellikle karşı cins.

Bende hafif otizm teşhisi var. O yüzden göz teması kuramıyorum diye düşünüyorlar fakat diğer teşhislerle ayırt etmediklerinden yanlış teşhis olabileceğini düşünüyorum. Göz teması sınırlı olduğu bilinen bir sürü psikiyatrik tanı var. Otizmde göz teması baştan olmaz. Hafif otizmde göz teması başta olur ama kısa süre sonra olmaz. Şizoidler de ise lise döneminde başlar göz teması kurmama. Fakat senin Şizoid ve otizm olduğunu düşünmüyorum bence normal olduğu kesin bir vaka.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı