Gözlüğün mavi ışık filtreli olduğunu anlama

ErDweaq

Hectopat
Merhaba ben yeni bir gözlük aldım aldığım kişiye de pek güvenemedim ama %100 mavi ışık filtreli gözlük alicaktik o alacağım gözlükten önceki gözlüğüm de %100 mavi ışık filtreliydi önceki gözlüğümde ışık falan tutunca mavi-mor yansıma oluyordu yeni aldığımda yesil-mor oluyor %100 mü pek güvenemedim bugün sürekli telefona baktım bu yeni gözlükle bayağı ağrıdı eski gözlükle bakarken hiçbir şey olmuyordu korktum bende yardımcı olursanız sevinirim :)

Dosya Ekleri

• IMG_20220207_185954.jpg
    IMG_20220207_185954.jpg
    175,6 KB · Görüntüleme: 294
  • IMG_20220207_185942.jpg
    IMG_20220207_185942.jpg
    142,3 KB · Görüntüleme: 120
Yeşil refle vermemesi lazım normalde.
Bu şekilde anlamak zor. Farklı bir optikçiye gidip rica edin, onların elinde UV lamba oluyor ona tutsunlar, geçiriyor mu geçirmiyor mu baksınlar.

Teşekkürler mavi ışık filtreli çıkmazsa ne yapmam lazım aldığım yere gidip şikayet falan mı edeceğim?
Evet ama çirkefliğe yatabilirler. Camlar markalı mıydı?

Optik cam alırken her zaman markalı ve sertifikalı ürün almakta fayda var o yüzden (Seiko, Essilor, Nikon, Zeiss...). En ufak şüphede direkt adamları arayıp kartın numarasını söylüyorsun, satılan mal sana vaat edilen mal mı diye doğrulamasını yapıyorlar. Aksi bir şey çıkarsa düzeltiyorlar.

Evet ama çirkefliğe yatabilirler. Camlar markalı mıydı?

Optik cam alırken her zaman markalı ve sertifikalı ürün almakta fayda var o yüzden (seiko, essilor, Nikon, zeiss...). En ufak şüphede direkt adamları arayıp kartın numarasını söylüyorsun, satılan mal sana vadedilen mal mı diye doğrulamasını yapıyorlar. Aksi bir şey çıkarsa düzeltiyorlar.

Markası stark. Aldığım yer hastaneyle bağlantılı indirim falan yaptılar 400 TL'ye aldık mavi ışık filtreliyi.

Markası stark. Aldığım yer hastaneyle bağlantılı indirim falan yaptılar 400 TL'ye aldık mavi ışık filtreliyi.
Anladım, bildiğim bir marka değil, 400 TL fiyat mavi ışık filtreli için uygun bir fiyat.

Dediğim gibi farklı bir yere rica ederseniz yardımcı olurlar diye düşünüyorum. Ağrının sebebi yeni gözlüğe alışma süreci de olabilir.

Pardon bu işlerde bilgim yok ama 400 TL'ye mi aldınız? Annem daha yeni Atasun Optik'ten bana 100 TL'ye aldı ve şuanda da onu takıyorum. Bilgisayarda bazen çok işim olabiliyor onun için takıyorum arada ama kalitesiz mi benimki yoksa sizinki mi çok pahalı?

Pardon bu işlerde bilgim yok ama 400 TL'ye mi aldınız? Annem daha yeni Atasun Optik'ten bana 100 TL'ye aldı ve şuanda da onu takıyorum. Bilgisayarda bazen çok işim olabiliyor onun için takıyorum arada ama kalitesiz mi benimki yoksa sizinki mi çok pahalı?
Arkadaşınki numaralı olabilir hocam. Sizinki numarasız olup sadece bilgisayar başında UV'den korunmak isteyenlerin aldığı gözlük olabilir. 100 TL'ye numaralı cam günümüzde mümkün değil çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı