Gözlük kullanırken sürekli tak-çıkar yapmak zarar verir mi?

MortalAnqelll

Decapat
Daha fazla  
Merhaba Arkadaşlar,

İşim gereği(çağrı merkezi) sürekli bilgisayar ekranına baktığımdan kaynaklı ve gözümde çok az derece astigmat olduğu için doktor gözlük verdi ancak az olduğu için sadece ekran başında tak dedi. Dediği gibi yapıyorum 9-10 saat vardiya bitiminden sonra gözlüğü çıkarttığımda 5-6 dakika boyunca gözlerim yanıyor ve hafif bulanık görmeye başlıyorum daha sonra normale dönüyor. Danışmak istediğim sürekli tak çıkar yaptığımdan kaynaklı bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hem az astigmat hem az miyop var. Birkaç yıl gözlük taktım. Gözlük takarken göz numarası büyür ve gözlüksüz kalınca gözlerim duruma alışamaz daha kötü olur diye takmaktan vazgeçtim çıkarttım. Geçen yıllarda kontrole gittiğimde doktor az kalsın gözlük yazacaktı tuttum adamı dedim "Yok yok sakın yazmayın.". Çünkü böyle şeyler oluyor biliyorum. Göz gözlüğe alışınca ya hep gözlüğü takacaksın ya da hiç takmayacaksın bence çünkü öbür türlü daha da sorun çıkarıyor.

Bir de 10 yılda göz numaramın teki gerilemiş gibi geldi. Yanlış hatırlamıyorsam öyle. Adam da "29 yaşına kadar göz numarası değişmeye devam eder." dedi yani artma ve azalma oluyor. 40-50'lerden sonra da numara yine artmaya başlıyor zaten.

Ben çareyi en azından 30-40'lara kadar takmayıp biraz bulanık görmekte buldum. Sen ne düşünürsün bilemem.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı