Gözlükler pahalı mıdır?

Devlet eğer ilk gözlüğünüz ise yardımda bulunuyor. Eğer anlık olarak çerçeveniz varsa çerçeveniz üzerinden 3 sene geçince yeni alırsanız yardım ediyor diye biliyorum. Gözlükçümden öyle öğrenmiştim.

Devlet eğer ilk gözlüğünüz ise yardımda bulunuyor. Eğer anlık olarak çerçeveniz varsa çerçeveniz üzerinden 2 sene geçince yeni alırsanız yardım ediyor diye biliyorum. Gözlükçümden öyle öğrenmiştim.
En son 2019 gibi değiştirmiştim diye hatırlıyorum.

Göz doktoruna gideceğim ancak maddi durumumuz kötü. Numaralı gözlükler çok pahalı mıdır? Göz numaram büyüdü hala aynı gözlüğü takıyorum. Pahali değilse randevu alacağım.
Maalesef evet. Fakat devlet belirli bir destek sağlıyordu. Hala sağlanıyor mu bilmiyorum. Gözlük mağazalarında bir tarih veriyorlardı. Ama çerçeveniz iyi mi olur bilemem. 2 yıl önce özel çerçeve ve özel cama 450 TL vermiştim. Geçenlerde gittiğimde ise 800'lerden kapı açmışlardı.

2 yıl önce; İnce, yuvarlak demir çerçeveden almıştım Harry Potter benzeri. O zaman sadece çerçeveyi 200 TL'ye almıştım, şimdi fiyatı nedir bilemiyorum. Cam ile beraber alacaksanız eğer tahmini 2k'yı geçecektir.

Devlet desteği çok büyük bir indirim sağlamıyor. Ben de ilk gözlüğümü almıştım fakat çok cüzi miktarda bir indirim uygulandı.

2023 yılı için belirlenmiş destek oranları
  • Gözlük çerçeveleri için sağlanan destek 37,80 TL‘den %165 zam ile 100 TL‘ye çıkarıldı.
  • Gözlük camı için sağlanan destek 9,15 TL‘den %230 zam ile 30 TL‘ye çıkarıldı.
Kaynak: 2023 Yılında Devlet Gözlük İçin Ne Kadar Ödüyor?

Göz doktoruna gideceğim ancak maddi durumumuz kötü. Numaralı gözlükler çok pahalı mıdır? Göz numaram büyüdü hala aynı gözlüğü takıyorum. Pahali değilse randevu alacağım.

Kankacım benim göz numaram 3 istediğin çerçeveye direk zart diye camı kestirip takamıyosun incelmesi gerekiyor 3 numaranın camı kalın numara arttıkça cam kalınlaşıyor inceltmede pahalıya patlıyor miyop var bende çok kötü bir şey geçmiş olsun bu arada söyleyeyim dedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı