- Camı temizlerken üşengeçlik edip tişört, gömlekle silmeyin. Sadece gözlükle verilen silme bezini kullanın ve her silme öncesi muhakkak az akan suyun altına tutun. Bunun yapılma sebebi cam üzerinde kalan tozları suyla gidermektir. O toz parçaları temizlenmeden silindiğinde cam üzerinde çizilme yapar.
- Silme bezini de arada suyla yıkayıp kurumaya bırakarak temizleyin.
- Sert yüzey üzerine koymak durumunda kalacaksanız camlar yukarı gelecek şekilde koyun.
- Kısa süreliğine bile olsa koltuk, sandalye gibi oturulacak yerlerin üzerine gözlük koymayın. Üzerine oturulup kırılan gözlük sayısı hayli fazladır

- Parfümerilerde satılan gözlük temizleyici ıslak mendilleri kullanmayın. Camın özelliğini bozuyor bir süre sonra.
- Sprey olarak satılan temizleme ürünlerinden şahsen hep uzak durdum, kullanmayı deneyip sonucu kendiniz görebilir ya da uzun süre kullanan varsa ondan tavsiye alabilirsiniz.
- Periyodik çerçeve ve cam temizliği için ılık su ve çok çok az saç şampuanı kullanılabilir (tercihe göre haftada bir ya da daha seyrek). Sakın sabun türevleri kullanmayın.
- Burun üstüne basan pedi olan gözlüklerden kullanıyorsanız onları sık sık temizleyin. Bir süre sonra yosunumsu yeşil bir renk alıyorlar.
- Pedi olmayan kemik gözlükler için de buruna temas eden yerleri temizleyin.
- Arada bir kullanmayıp gözleri kendi kas hareketlerine bırakabilirsiniz