Gözü bozuk olanlar VR oynayabilir mi?

AMr.TalhaA

Hectopat
VR alacağım. Gözün bozuk olması VR için sorun çıkarıyor mu? Oculus Quest 2 almayı planlıyorum acaba sorun olur mu? Astigmatım var gözlük kullanıyorum lens değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
VR alacağım. Gözün bozuk olması VR için sorun çıkarıyor mu? Oculus Quest 2 almayı planlıyorum acaba sorun olur mu? Astigmatım var gözlük kullanıyorum lens değil.
Zevk alamazsın ve bulanık görürsün. Çift alan görme ihtimalin de var ki bende miyop astigmat var çift alan gördüm. Lens kullanman lazım gözlük ile vr kasketi olmaz.

Gözlükle kullanıyorum quest 2yi sorun çıkarmadı. Gözlük için aparatı da var ayrıca kutudan çıkan. Şu süngerli kısmı daha da genişletiyor. Lens daha iyi olur tabi ama.

Tabii ki de kullanabilirsin, gözlük için aparatları mevcut.

Sorunun üzerinden biraz vakit geçmiş ama sık sorulan bir soru olduğu için cevap verme gereği duydum.

- Normalde gözlük takan bazı insanlar VR'ı gözlüksüz kullanıp rahat edebiliyor. Garantisini veremem ama zannımca yakını temiz görenlerin bir kısmı bu kategoriye giriyordur. Bunlardan biri benim.

- Quest 2, yanında gözlük camı çizilmesin diye bir aparat ile birlikte geliyor; ama pek çok yerde bunun iyi bir önlem olmadığına dair iddialar gördüm. O aparata güvenirseniz gözlüğünüzün veya kaskınızın çizilebileceğine dair söylemler epey yaygın. Kaskı sıkıştırdığınızda gözlüğün esneyip de camların birbirine sürtünmesi açıkçası bana da mantıklı geliyor.

- Önceki iddialar gerçek olsa da olmasa da başlığa takacağınız numaralı lensler en iyi seçeneğiniz. Ancak bu lensleri Türkiye'de elde etmek ne kadar kolay olur açıkçası bilmiyorum. Piyasa şartları değişebilir; kendi araştırmanızı yapmanızı öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı