Gözümde arpacık çıktı

Evde tedavi olacak iş değil. Yarın doktora görünürseniz daha iyi olur.

Arpacık evde tedavi edilecek bir şey değildir, eğer etmeyi denerseniz enfeksiyonu daha fazla alana yayarak daha kötü olursunuz. Hastaneye gitmeniz iyi olacaktır.

Annemin gözünde de arpacık çıkmıştı ama annem biraz cesaretli olduğundan; bir iğne ucunu ateşte tuttu ve o iğneyle arpacığı çıkardı mı yoksa bir şekilde patlattı mı bilmiyorum fakat o işlemden sonra gözünde arpacık yoktu.

Arpacık için evde uygulanması tavsiye edilen tedavi yöntemi göze günde 2-3 defa 10-15 dakika boyunca sıcak kompres uygulamaktır. Bu uygulama bu alandaki dolaşımı arttırır, arpacığın patlamasını ve boşalmasını hızlandırır. Sıcak kompres uygulamasına arpacığı fark eder etmez başlamak önemlidir. Tedavi edilmeyen arpacıklar haftalar boyu kalabilir ama tedavi ile birkaç günde düzelebilir.
Yine de doktora bir görünmekte fayda var.

Daha bugün başladı daha erken evrede olduğunu düşünüyorum haklı mıyım? Doktora gidersem ilaç verir diye düşünüyorum haklı mıyım?

Evet haklısınız, yeni olduysa en kısa gitmeniz çok daha iyi olacaktır.

Peki hastanede pandemiden dolayı COVID testine gönderiyorlar ben acil bölümünemi gitmeliyim yoksa göz bölümünden randevumu almalıyım?
Hocam hastaneye git. Göz bu kör olma tehliken var.

Hocam telaş yaptırmanıza gerek yok doktora gitmeyi bende biliyorum fakat evde çözüm önerisi arıyorum yani fikir.

Teşekkür ederim fakat daha önceden annemde de çıkardı ve doktora gitmeden geçerdi şimdi daha bugün çıktı sizce sıcak kompress uygulayıp biraz beklemeli miyim yoksa direk yarın doktoramı gitmeliyim.
Şimdilik sıcak uygulama yapın geçmezse yarın hastaneye gidin olmadı. Geçmiş olsun bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…