Gözümde arpacık çıktı

Merhaba. Dün maçtayken gözüm çok kaşındı. Geçmedi elimle bayağı bir kaşıdım bugün çok ağrıdı gözüm. Şimdi bu saatte koskaca bir arpacık var. Çözüm önerilerinizi bekliyorum. Ne yapabilirim evde tedavi için? Ne kadar sürede geçer?

Evde tedavi olacak iş değil. Yarın doktora görünürseniz daha iyi olur.

Arpacık evde tedavi edilecek bir şey değildir, eğer etmeyi denerseniz enfeksiyonu daha fazla alana yayarak daha kötü olursunuz. Hastaneye gitmeniz iyi olacaktır.

Annemin gözünde de arpacık çıkmıştı ama annem biraz cesaretli olduğundan; bir iğne ucunu ateşte tuttu ve o iğneyle arpacığı çıkardı mı yoksa bir şekilde patlattı mı bilmiyorum fakat o işlemden sonra gözünde arpacık yoktu.

Dışarıda maç ve benzeri şeyler yaparken, yani elinizin fazla kirlendiği şeyleri yaparken, elinizi yıkıyana dek gözünüze sürmemeye çalışırsanız daha iyi olur, çünkü gözünüze kir, mikrop vb. şeyler bulaştırabilirsiniz.

Doğru ama ben şu an çözüm arıyorum.

Arpacık için evde uygulanması tavsiye edilen tedavi yöntemi göze günde 2-3 defa 10-15 dakika boyunca sıcak kompres uygulamaktır. Bu uygulama bu alandaki dolaşımı arttırır, arpacığın patlamasını ve boşalmasını hızlandırır. Sıcak kompres uygulamasına arpacığı fark eder etmez başlamak önemlidir. Tedavi edilmeyen arpacıklar haftalar boyu kalabilir ama tedavi ile birkaç günde düzelebilir.
Yine de doktora bir görünmekte fayda var.

@Just Gamer hastaneye gideceksin, arpacık yeni çıktıysa sana reçete yazacak ve ilaçlarını alıp kullanacaksın. Doktor sana söyler nasıl kullanacağını. Eğer arpacık 2-3 haftadır varsa ameliyat gerekebilir.

Daha bugün başladı daha erken evrede olduğunu düşünüyorum haklı mıyım? Doktora gidersem ilaç verir diye düşünüyorum haklı mıyım?

Onu pek bilmiyorum şimdi. Göz damlası veriyorlar galiba.

Teşekkür ederim fakat daha önceden annemde de çıkardı ve doktora gitmeden geçerdi şimdi daha bugün çıktı sizce sıcak kompress uygulayıp biraz beklemeli miyim yoksa direk yarın doktoramı gitmeliyim.

Evet haklısınız, yeni olduysa en kısa gitmeniz çok daha iyi olacaktır.

Peki hastanede pandemiden dolayı COVID testine gönderiyorlar ben acil bölümünemi gitmeliyim yoksa göz bölümünden randevumu almalıyım?
Hocam hastaneye git. Göz bu kör olma tehliken var.

Hocam telaş yaptırmanıza gerek yok doktora gitmeyi bende biliyorum fakat evde çözüm önerisi arıyorum yani fikir.

Teşekkür ederim fakat daha önceden annemde de çıkardı ve doktora gitmeden geçerdi şimdi daha bugün çıktı sizce sıcak kompress uygulayıp biraz beklemeli miyim yoksa direk yarın doktoramı gitmeliyim.
Şimdilik sıcak uygulama yapın geçmezse yarın hastaneye gidin olmadı. Geçmiş olsun bu arada.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı