Golden retriever mi alman kurdu mu?

mhmtpiskin29

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, ben bu sıralar köpek almayı düşünüyorum, yabancı insanlara ve diğer cins köpeklere aşırı tepki göstermesini istemem, evde apartman dairesinde beslenecek köpek arıyorum. Biraz video izledim, biraz araştırdım karşıma alman kurdu ve golden retriever çıktı, sizce hangisini almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Alman kurdu için bahçe lazım maalesef ev çok iyi olmaz alman kurduna evde bakıcaksanız bence küçük ırklara bakın pug fransız buldog maltase terrier cocker gibi.

Son düzenleme:
Nefes alması zor basık burunlu köpeklerde normal bu horluyorlar ve enerjik köpek değiller genelde uyurlar.

Benim aslında en beğendiğim cins golden retriever çünkü zekiler ama kilosu biraz fazla değil mi dişileri 25-34 erkeklerinde ise 30-34 kilo arasında değişiyormuş bu ileride zorluk çıkartır mı mesela araba, uçak, otobüs seyahatlerinde. Bir deneyimin var mı? Golden cins sahiplenenler genellikle hem bahçeli evde hem de apartman dairesinde beslenebilecek türler olduğunu söylüyorlar.

Golden cinsinin apartman daireleri için çok uygun olduğunu söyleyemem. Tatlı ve masumluklarına aldanıp sessiz olduklarını düşünmeyin. Diğer tüm köpekler gibi goldenler da yüksek sesle havlayıp tüm apartmanı rahatsız edebilir. Tüyleri uzun ve sık olduğu için düzenli tarama ve bakım istiyor. Günde binlerce tüy dökebiliyor. Bunların önüne geçmeniz çok olası değil. Sıkı bir eğitim ve disiplin şartı da var tabii. Ayrıyeten her küçük ırk da apartman ortamı için uygun değil. Örneğin Jack Russel çok hareketli. Tüm gün evde durduğunda stresten eşyalara zarar verebilir. Pug önerisine katılıyorum. Daha sakin ve nispeten daha uyumlu.

Golden cinsinin apartman daireleri için çok uygun olduğunu söyleyemem. Tatlı ve masumluklarına aldanıp sessiz olduklarını düşünmeyin. Diğer tüm köpekler gibi goldenler da yüksek sesle havlayıp tüm apartmanı rahatsız edebilir. Tüyleri uzun ve sık olduğu için düzenli tarama ve bakım istiyor. Günde binlerce tüy dökebiliyor. Bunların önüne geçmeniz çok olası değil. Sıkı bir eğitim ve disiplin şartı da var tabii. Ayrıyeten her küçük ırk da apartman ortamı için uygun değil. Örneğin Jack Russel çok hareketli. Tüm gün evde durduğunda stresten eşyalara zarar verebilir. Pug önerisine katılıyorum. Daha sakin ve nispeten daha uyumlu.
O değil de Jack Russell çok güzel köpek bee. İleride bahçeli evim olursa almak isterim.

Pug cinsi dışında hangi cinsleri önerirsiniz mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı