Good bye lenin gerçek oluyor!

telefonunugoster

Centipat
Daha fazla  
@Cruslan @T21 @Nizel G @Framboğaz @Aurora1 @283156 @CryCasher

Bugün bir şimşek çaktı kafamda, uzunca bir süre önce bir film izlemiştim good bye lenin diye!
O filmden hareketle artık bende, kendi yayın akışım time line stream ne derseniz deyin.

Muhtemel eski ile yeni arasındaki bir Türkiye'den kendime bir dünya yaratmaya karar verdim.
Yedi numara, olacak o kadar gibi televizyon serilerin sit-com ya da güldürünün yanı sıra?
Doctor who, person of interest, fringe ve dahası.

Oldukça seçici bir dünya oluşturup da o dünyamda yaşamak istiyorum artık.
Misal az önce açtım, 7 numara izliyorum.

Hakikaten de bu toplumun içinde yaşamak, cinnet sebebi başka bir şey değil.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Aurora1 @Framboğaz @283156 @T21

Bugün madem sana bu hayatta hiçbir kimseden alamayacağın bir bilgi vereyim mi sana?

Doğduğundan bugüne değin, görsel işitsel hissi duyusal neye şahit olduysan senin beyincik içinde bir algın oluşur. Buna gerçeklik algısı denir.

Ya şimdi farzı misal 21 yaş erişkin cezai ehliyetinde var düşün, tam böyle sinirsel gelişimini tamamladın ya?

Ha işte ondan sonra senin beyinciğin içindeki gerçeklik algısı var ya?

Dış dünyadan herhangi bir uyarılma olduğunda, şayet olayın benzetimi senin gerçeklik algısına aykırıysa sen mutlu olamazsın, gerçeklik algınla örtüştüğünde sen mutlu olursun.
  • Dış dünya bilişsel kopukluktan mustarip olabilir. Yani Dış dünya gerçekten kopuksa haliyle senin algın gerçek olsa ne fayda hep mutsuz olursun da irade koymak zorunda kalırsın hep hep bu zorlantı hep bu mutsuzluk değil mi?
  • Senin gerçeklik algın gerçekten uzak bilişsel kopukluk olabilir, O zamanda dış dünyadan uyaran sürekli seni rahatsız eder durur, gene iradesin koymak durumunda kalırsın.
@Aurora1 canım bidenem Aurora :

Dış dünya bilişsel kopukluktan gerçekten tamamen kopuk psikiyatrik hasta bir gerçekliğin içinde!

Bense gerçek, ve dahi bu dış dünya beni sürekli mutsuz ediyor anladın mı?

O zaman da bende korunaklı bir dünya inşa etmek durumundayım çaktın köfte?

Sinirselin muhabbet bu başka bir şey değil.

@Aurora1 @T21

Abin sana bir kıyak daha yapsın madem.

O senin kafatası kemiğin içinde tamamen izole beyincik var ya o beyincik?

O kafatası kemiği neden o kadar sert biliyor musun @Aurora1

Çünkü o sensin, diğer sinir sistemin tali olanlar olmasa da olur, Omuriliğin olmasa da olur çok çok ani tepki veremezsin, elin sıcak sobaya dokundurmak çekmek gibi.

Ama o beyincik olmayanda sen yoksun.

İşte o beyincik de kendisin bir gerçeklik algısın ile korur.

Sendeki gerçeklik algısın ile dış dünyanın gerçekliği uyuşmadığı yani

ikisi de gerçek olmadığı müddetçe

apışıp kalırsın aha böyle mutsuz olursun.

1689366996207.png

Yeni dünyanda mutlu olursun umarım. 🖍️

En azından burada olduğundan daha çok mutlu olacaksın büyük ihtimal. 😬

Son düzenleme:
Şuraya ağır bir darbe vurulsa @Aurora1 aramızda olmayacak. Fikirleri, duyguları, yaşadıkları, kişiliği, kendisi yok olacak. İnsan bundan ibaret işte.
Hakikaten de bu toplumun içinde yaşamak, cinnet sebebi başka bir şey değil.
Bu toplum güdülmeyenler için zararlı, ilerleyen zamanda sinir hastası mı olurum yoksa ruh hastası mı olurum hangisi dâhâ önce vuku bulacak merak ediyorum.

@T21

Ah @T21 kardeşim aslında @Aurora1 de bunun farkında ama, idrak-i mahalli sıkleti çekende düşeceği vahametten travmasın misali takılıyor. Yoksa @Aurora1 beyinciği farkında yani olan bitenin.

Ama gel gör @T21 değerli kardeşim, @Aurora1 beyinciği şöyle bir hesabın yapıyor, ben bu dış dünyanın gerçekliğin algısına aykırın bir algıya sahip olursam düşeceğim durum ortada.

Bırak tehdidin his etmeyi, yaşamsal faaliyetlerim son bulacağı gibi, olmadı tehlikeye girecek?

@Aurora1 beyinciği yeterince sinirselin öğrenim gözlem tatbik etmediği içinde, kolay yolun bu sarmal tercih ediyor. Yani dış dünyanın gerçekliğini kendi gerçekliğin olarak örtüştür.

@T21 değerli kardeşim, hep mutsuz hep sancılı hep de bir pekişme ihtiyacı, hep bu dış dünyaya ve onun gerçekliğine bağımlılık.

@T21 @Aurora1 Dış dünyanın gerçekliğinden koptuğu an hayatta kalamayacağının olayına inanmış, Dış dünyaya bağımlı.

@T21 Sende bende dış dünyadan bağımsızız ve hayatta her türlü kalıyoruz.

Ama @Aurora1 öyle değil işte, daha çok sinirselin tatbik öğrenme yapması lazım.

1689368335705.png

Şuraya ağır bir darbe vurulsa @Aurora1 aramızda olmayacak. Fikirleri, duyguları, yaşadıkları, kişiliği, kendisi yok olacak. İnsan bundan ibaret işte.

Bu toplum güdülmeyenler için zararlı, ilerleyen zamanda sinir hastası mı olurum yoksa ruh hastası mı olurum hangisi dâhâ önce vuku bulacak merak ediyorum.

@T21 Bu arada Person of interest takılayım diyorum bu aralar, benim kafama en uygun olanı o ya, Doctor Who falan batırdı gitti biliyorsun :D

Dizi final vereli yılllar oldu unutmuşum iyi gelir.

Son düzenleme:
@T21 Sende bende dış dünyadan bağımsızız ve hayatta her türlü kalıyoruz.
Bizim asıl problemimiz de bu değil mi zaten? Hayatta kalabiliyoruz ama yaşamıyoruz. Yaşayacağımız hayat kısa ama mutlu değiliz, dopaminin şiddeti bile artık kesenin ağzına göre değişiyor günümüzde. 😀

Para gerçekliktir, para huzurdur, para mutluluktur.
🤑🤑🤑

@T21 Bu arada Person of interest takılayım diyorum bu aralar, benim kafama en uygun olanı o ya, Doctor Who falan batırdı gitti biliyorsun :D

Dizi final vereli yılllar oldu unutmuşum iyi gelir.
Türkiye'de gerçeklik tırt zaten, ne istiyorsan onu yap.
Doctor Who biteli çok oldu, Black Mirror izleyebilirsin.

Tabi normalde bizlerin gerçek algısı bizim eli kolu bağlamasa pranga misali.

Biz bunların üstünden yedi yüz yetmiş yedi neslinin üstünden bilahare, günde yedi yüz yetmiş yedi kez geçeriz ama sende biliyorsun ki, bizlerin bunu yapabilmesi için vicdanımız ve aklımız bir kenara koymamız gerek.

@T21 Black Mirror sonra neydi o HACKER muhabbetin dizi vardı onları izle izle yıllar oldu ya, Ama Person of interest kurgusu tam benim kafadan

4.sezonda galiba Elias karakterine hatırlıyorum Finch benim çocukluk kitabımı vermişti.

H.G Wells invisible man.

yani bu person of interest evreni kurgusu tam benim kafa ya.

@T21 Bu arada yediden yetmiş yediye muhabbetinden tut da yedisinden yedisinden bu tanrısın köylüler dedin ya PARA diye.

Bu ibişlere gönderme çaktım.

Hani Bu Kabalacık guguklarında yedi sayısın rit figürü ya :D

Bizim asıl problemimiz de bu değil mi zaten? Hayatta kalabiliyoruz ama yaşamıyoruz. Yaşayacağımız hayat kısa ama mutlu değiliz, dopaminin şiddeti bile artık kesenin ağzına göre değişiyor günümüzde. 😀

Para gerçekliktir, para huzurdur, para mutluluktur.
🤑🤑🤑

Tabi normalde bizlerin gerçek algısı bizim eli kolu bağlamasa pranga misali.

Biz bunların üstünden yedi yüz yetmiş yedi neslinin üstünden bilahare, günde yedi yüz yetmiş yedi kez geçeriz ama sende biliyorsun ki, bizlerin bunu yapabilmesi için vicdanımız ve aklımız bir kenara koymamız gerek.

@T21 Black Mirror sonra neydi o HACKER muhabbetin dizi vardı onları izle izle yıllar oldu ya, Ama Person of interest kurgusu tam benim kafadan

4.sezonda galiba Elias karakterine hatırlıyorum Finch benim çocukluk kitabımı vermişti.

H.G Wells invisible man.

yani bu person of interest evreni kurgusu tam benim kafa ya.
O hacker filmi galiba Netflix'te idi bir zamanlar, 1-2 bölüm izleyip kapatmıştım canımı sıktığı için.

Bu kadar çok sosyoloji temalı filmler ile ilgiliyorsan Pshyco Pass izlemeyi de ihmal etme.

Bakam şu person of interest bundan sonra benim bayağı bir kaç ayı doldurur herhalde.

@T21

Zaten bu CBS idi galiba orada yayınlanıyordu person of interest, yeterince reyting olmadı diye diziyi sonlandırmışlardı.

Biliyorsun nöro davranışsal liberal politikalarda bu Z kuşağın ibişlerin eğilimlerini.

O yüzden Person of interest nanay olmuştu gelir elde edemiyoruz diye CBS sonlandırmıştı diye hatırlıyorum.

O hacker filmi galiba Netflix'te idi bir zamanlar, 1-2 bölüm izleyip kapatmıştım canımı sıktığı için.

Bu kadar çok sosyoloji temalı filmler ile ilgiliyorsan Pshyco Pass izlemeyi de ihmal etme.

Bakam şu person of interest bundan sonra benim bayağı bir kaç ayı doldurur herhalde.

@T21

Zaten bu CBS idi galiba orada yayınlanıyordu person of interest, yeterince reyting olmadı diye diziyi sonlandırmışlardı.

Biliyorsun nöro davranışsal liberal politikalarda bu Z kuşağın ibişlerin eğilimlerini.

O yüzden Person of interest nanay olmuştu gelir elde edemiyoruz diye CBS sonlandırmıştı diye hatırlıyorum.
Para getirisi yoksa bitirmeleri normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı