Google arama algoritması ve çıkan sonuçlar alakasız

Yedinci Mühür

Decapat
Arkadaşlar Google'da bir kelimeyi arattığınızda, bu kelimeyi de nickiniz olarak düşünün. Aratıyorsunuz ve birkaç sonuç çıkıyor. Sonra görsellere tıklayınca alakasız videolar çıkıyor. Yani yakın zamanda yüklenmiş, görüntülenmesi 5'i bile geçmeyen bir video var. Bu nasıl olabiliyor? Çıkan videoda nickinizle alâkalı hiçbir şey yok. Ne kanal adı ne de video içeriği ya da açıklama kısmı. Bu nasıl olabiliyor?

Evet, zararlı yazılımlar buna neden olabilir.
Mesela kullandığın bir uzantı sana farklı sonuçlar gösterebilir. Uzantıları da ayrıca kontrol edin.

Evet, zararlı yazılımlar buna neden olabilir.
Mesela kullandığın bir uzantı sana farklı sonuçlar gösterebilir. Uzantıları da ayrıca kontrol edin.
Sağ olun fakat tam anlatamadım galiba.
Arama sonuçlarında kelime ile alakasız sonuçlar var ve bu aranan kelime popüler bir kelime değil, yaklaşık 10 sonuç çıkan bir kelime.

Ben de diyorum ya bir tane yazılım ile reklam amaçlı zararlı bulaşmış. Bunları ayıklamak için önce tarama yapın. Eğer çözülmediyse belirt ki ona göre bir şeyler araştırıyım.

Ayrıca arama motoru ayarlarına da bakabilirsin.

Screenshot_19.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı