Google Authenticator, Bulut Yedekleme Desteği Kazanıyor

Bu özelliğin 2017 gibi gelmesi lazımdı, maalesef ancak 2023 yılında gelebildi. Yani ağzım yanmadan önce bu özelliğin gelmesi lazımdı.

2017 yılında Discord hesabımı Google Authenticator ile koruma altına almıştım. Fakat birkaç ay sonra o dönemde kullandığım Galaxy S4 telefonun ekranı tamamen bozuldu, hiç açılmıyordu. Ben de telefonu tamir ettirmek istedim. Fakat tamir için gittiğim yerde "Ekranı değiştirebiliriz fakat ekranın fiyatı 350-400 TL. Zaten cihazın ikinci el değeri bu seviyede. En iyisi hiç yaptırma, yeni telefon al" dedi. Ben de o dönemde Turkcell bayisinden taksitle Galaxy J7 Pro almıştım. Hemen ardından tüm uygulamalarımı kurdum fakat Google Authenticator'ı kurduğumda büyük bir şok yaşadım. Uygulamanın yedek özelliği yoktu! Discord hesabıma girmeye çalışırken kod istiyordu fakat kod eski telefonumda olduğu için ve eski telefonum hiç açılmadığı için hesaba giremiyordum. Neyse ki Discord'da yedek kodlar almıştım. Yedek kodlardan bir tanesini hesaba girmek için, diğerini ise Authenticator korumasını kapatmak için kullandım ve Discord hesabıma erişimi kaybetmekten kurtuldum.

Yıllar sonra ise Authy ile Discord iki faktörlü korumasını tekrar açtım. Bayağıdır da hesabımı böyle kullanıyorum. Yani Google aşırı derecede geç kaldı. Çoğu kullanıcı (ben de dahil) Google Authenticator'ı terk etti bile. Artık birçok insan bu yeniliğe rağmen geri dönmeyecektir.

Sayısız kullanıcıların canı yandı.

Halen daha her açıdan ve en iyisi Microsoft Authenticator.
Hatta Bitwarden daha iyisi. Çünkü 2FA şifresi için girilen uzun gizli anahtarı daha sonra tekrar görebiliyoruz düzenleyebiliyoruz dolayısıyla başka uygulamalarda da kullanabiliyoruz.
Bu ve birçok özellik çoğu şifre yöneticisi uygulamalarda yok. Ayrıntılar önemlidir. :)

Bu arada Androidde ekstra uygulama şart diye biliyorum.
iPhone da ise kendi sisteminde var yani ayarlar-parolalar bölümünde 2FA özelliği var. Güzel çalışıyor ve senkronize oluyor yedeği geri getirme konusunda sıkıntı yok sadece gördüğüm tek eksik ise bence bana göre gizli uzun anahtarı tekrar görememek.
Ama yok evsensel yani tüm platformlarda kullanmak erişmek isterseniz dediğim gibi Microsoft Authenticator veya Bitwarden var.

Son düzenleme:
Merhaba, bir sorunum var. Android telefonumda authenticator güncellendi. Uygulamayı açtığımda hep aynı kodlar geliyor, kodlar değişmiyor. Ne yapmam lazım?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Uygulamada oturum açamıyorum , sağ üstü tıklayıp oturum aç diyorum "bu hesap zaten telefonunuzda kayıtlı" diyor. Hesaplardan çıkıp tekrar girdim, hala oturum açmıyor. Çıldıracağım olmuyor. Bilen var mı çözümü Allah rızası için

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı