emirdemirci1907
Picopat
Boş tantana yapmaya gerek yok. Opera'nın güvenlik sorunları kullanmaya değmez hantal ve yavaş bir tarayıcı. Ee VPN var derseniz her tarayıcının uzantı indirmeleri bulunuyor gidip VPN ekleyebilirsiniz. Opera GX'e gelecek olursak onda da güvenlik sorunları var sadece RAM kısıtlama , CPU kısıtlama vb RGB özellikleri ile göz boyuyor. RAM ve işlemci kısıtlaması berbat zaten. Kısıtlama yaptığında uygulama da donma , hantallaşma gibi sorunlar gördüm ve çok gereksiz RAM harcıyor. Chrome senkronizasyon özelliği ile gayet iyi çünkü PC'yi sıfırlayınca tarayıcı verilerini direk aktarabiliyorsun. Eklenti mağazası gayet geniş ama cidden çok RAM harcıyor. Basilisk tam bilmiyorum fakat kullananlar Chrome'dan fazla RAM harcadığı için şikayetçi olduğunu gördüm. Brave'e gelecek olursak güvenlik konusunda güzel bir tarayıcı ama gene RAM kullanımın da sıkıntı yaşayanları gördüm. Firefox gayet hızlı ve ortalama RAM harcamasına sahip geçilebilir bir tarayıcı. Vivaldi'de gayet hoş özelleştirmelere olanak tanıyan iyi bir tarayıcı ama RAM konusun ortalama diyebiliriz gene geçilebilir çünkü güvenlik sorunları mevcut değil. Şimdi gelelim benim asıl önerime. Benim önerim Edge çünkü Microsoft tarafından Windows 10 için özel olarak ayarlanmış bir tarayıcı. RAM kullanımı konusunda çok başarılı. Kullandığım tüm tarayıcılar içerisinden en az RAM kullanımına sahip tarayıcı ve işlemci kullanımı çok düşük değerlere sahip diğer tarayıcılara göre. Ek olarak Chromium tabanlı ve geniş eklenti mağazasına sahip hoş sekronizasyon özelliğine sahip başarılı bir tarayıcı. Edge kullanın !
Edge güzel ama herkesin bilmediğimin browser diye bir tarayıcı var boşta şken 60-70 MB kullanıyor.