Chrome RAM çok harcıyor

Bellek cimriliğinde en iyisi Brave ama onun reklam engelleyici ile ortaya çıkan uyumsuzlukları olduğu için koptum ondan.

Yanlış bilinen eski bilgileri görmezden gelirsen Chrome ve Edge, diğer tarayıcılara göre düşük kaynak tüketiyor. Brave ve Firefox belleği su gibi içiyor. Opera ise hem istikrarsız hem de düşük kaynak tüketmiyor.

Bağlantıda önerdiğim ayarları uygulayın.

Bunun dışında tarayıcılar bellek tüketir. Tarayıcıdan çok siteler tüketir. İstikrarlı bir tarayıcı size o sitede daha iyi performans verir. Chrome kullanımı yüksek olduğundan burada Chromium daha öndedir. Çünkü çoğu site pazar payı düşük tarayıcıları umursamaz. Edge ise Windows ile en uyumlu tarayıcı ve Chromium. Şu an Chrome alışkanlıklarını bırakmaya hazır herkese Edge öneriyorum. Burada en çok kaybı Firefox ve Gecko alt yapısı kullananlar yaşıyor.

Girdiğiniz sitelerin kaynak tüketimi kötü veya özellikle ülkemizde korsan dizi, film vb. tüketimi yüksek olduğundan, bu sitelerde ek kazanç için mining yapmayı normal karşıladıklarından sitelere girince yüksek CPU tüketebiliyor. Ayrıca çoğu yerel site maliyetlerin artmasından dolayı bakımsız ve güncel sürümler kullanmadığından da garip bellek sızıntıları yaşayabiliyor. Yani anlatmak istediğim tüm kaynak tüketim suçu tarayıcının değil. Yukarıda belirttiğim gibi Firefox ve Brave'de, aynı sitelerde iki katı daha yüksek kaynak tüketildiği gözüküyor. Tarayıcı tarafında bu ikisi sorunlu.

Şu aralar vivaldi kullanıyorum, güzel bir tarayıcı gibi öneririm deneyebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı