Google Chrome açık olan sekme bir süre kullanılmayınca kendini kapatıyor

Poppy Playtime

Femtopat
Katılım
2 Haziran 2022
Mesajlar
68
Yer
New York
Merhaba dostlar. Tüm internet tarayıcılarında şöyle bir özellik var biliyorsunuzdur: Diyelim ki Chrome'dan sekmeler açtın ve o sekmelerden birine 30-35 dakika girmeyince sekme kendini kapatıyor yani üzerine basınca sekme yeniden yükleniyor. Bunu kapatmanın bir yolu var mı? Anlamadıysanız örneklendirebilirim: Mesela, ben YouTube izliyorum daha sonra yeni bir sekme açıyorum videoyu durdurup 30 dakikalık bir işim var diğer açtığım sekmede. YouTube videosu diğer sekmede ve 30 dakika o sekmeye girilmediği için o sekmeye bastığında kendini yeniden yüklüyor çünkü kendini kapatmış. Bunu nasıl kapatabilirim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende öyle bir sorun yok, ama çözümü diğer arkadaşlara yardımcı olması açısından paylaşırsanız seviniriz. :)
Chrome://discards/ sayfasına giriyorsunuz ve şu anda açık olan sekmelerinizi gösteriyor. Orada size lazım olan sekmeleri vey tüm sekmelerin karşısındaki toggle yazısına tıklayıp onay işaretini x yapıyorsunuz ama bunu her sayfa açılışınızda yapmanız lazım

Veya kesin bir çözüm olarak
chrome://flags/#automatic-tab-discarding

Bu metni Chrome adres çubuğuna aratın. Otomatik sekme silme ayarını bulun ve devre dışı bırakmayı seçin.
 
Böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum.
Aynı sekme Chrome kapatılmadan bilgisayarda geçirilen uzun vakitler süresinde kapatılmış gibi "unload" edilebiliyor ve bundan başka bir sebebi olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Aynı zamanda sayfanın sahip olduğu scriptlerin de CPU kullanımına etkisi olduğunu düşünürsek gayet normal.
 

Geri
Yukarı