Google Chrome hay aksi: Out of Memory hatası

lizozomm

Decapat
Daha fazla  
Google Chrome da herhangi bir şey yaparken bu hatayı alıyorum ve bilgisayarım kasıyor bir süreliğine temiz kurulum yapmama rağmen hata devam ediyor.

Dosya Ekleri

• IMG_1368.jpeg
    175,6 KB · Görüntüleme: 85
Spesifik olarak bir sitede yaşıyor olabilir misin? Bazı sitelerde kaynak sızıntısı olabiliyor. Bu durumda site geliştiricisinin çözmesi gerekiyor. Veya bazı uzantılar sitelerin kaynak sızıntısı yaşamasına yol açıyor.

Mesela Dark Reader uzantısı ile herhangi bir çevrimiçi Office, Excel sayfasında takılma sorunu ve uzun kullanımda tarayıcı çökmesi yaşayabilirsin. Bu tarz sayfalara etki eden uzantılar dışında, uzantının kendisinin de sorunlu olduğu durumlar oluyor. En bilinen grammarly uzantısının bu tarz kaynak sızıntı sorunları vardı.

Bağlantıda 2021 yapılan bir test var. Günceli var mı bilmiyorum. Ama uzantılar çok hızlı değişim gösteren ve desteklenen araçlar değiller.

Kabaca olabilecek ihtimalleri yazdığımıza göre senden sorunu yaşadığın zaman SHIFT+ESC basıp, tarayıcı görev yöneticisinin ekran görüntüsünü atmanı istiyorum. Hatta mümkünse sorun yaşamadan ve çok fazla sekme, aktif kullandığın sekmeleri falan kullanırken de ekran görüntüsü alıp benimle paylaş. Aşağıdaki gibi tüm her şey gözükecek şekilde ekran görüntüsü alın.

Ayrıca Chrome için önerdiğim ayar ve uzantıları uygulayın. Özellikle reklam engelleme, günümüz internetinde büyük bir bellek tasarrufu sağlıyor. Google siteleri az beslediğinden, sitelerde para kazanmak için sitelerine her türlü reklam hizmetini ekliyor. Sonucunda ise kalitesiz bir site performansı ile kalıyorsunuz. Müşteri kazanmak yerine eğer vazgeçilmezlerse, kullanıcıya bunu dayatıyor veya reklam engelleyici kullanmasını ve gelir kazanayım derken iyice gelirden oluyor.

İlginiz için teşekkür ederim konuyu açtığımdan beri bir hata almıyorum fakat kullandığım sitelerin hepsinde bu hatayı alıyordum zaten açtığım siteler dışında kullandığım site yok.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    61,4 KB · Görüntüleme: 69
Dizipal adlı sitenin özellikle ana sayfasında yüksek bir CPU tüketimi var. Bu tarz siteler ek gelir için mining yapabiliyorlar. Yani sizin işlem gücünüzü kullanıyorlar. Mümkün oldukça yasal platformlar kullanın veya korsan platformlarında bu tarz işlere bulaşmayan versiyonlarını bulun.

Tamamdır çok teşekkür ederim bu arada sorunun kesinlikle bilgisayardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum mavi ekran hatası da alıyorum ara sıra ve PC bazen 10 15 saniye kilitlenip ekrana üçük bir reset atıyor.

O halde genel bir temiz kurulum, BIOS ve diğer sürücü güncellemelerini yapıp test edin. Alakasız yazılım yüklemeden temel tarayıcı, oyun vb. test edin. Eğer yine sorun oluyorsa donanım kategorisine konu açın. Donanım sorunlarını bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…