Google Chrome hay aksi: Out of Memory hatası

Spesifik olarak bir sitede yaşıyor olabilir misin? Bazı sitelerde kaynak sızıntısı olabiliyor. Bu durumda site geliştiricisinin çözmesi gerekiyor. Veya bazı uzantılar sitelerin kaynak sızıntısı yaşamasına yol açıyor.

Mesela Dark Reader uzantısı ile herhangi bir çevrimiçi Office, Excel sayfasında takılma sorunu ve uzun kullanımda tarayıcı çökmesi yaşayabilirsin. Bu tarz sayfalara etki eden uzantılar dışında, uzantının kendisinin de sorunlu olduğu durumlar oluyor. En bilinen grammarly uzantısının bu tarz kaynak sızıntı sorunları vardı.

Bağlantıda 2021 yapılan bir test var. Günceli var mı bilmiyorum. Ama uzantılar çok hızlı değişim gösteren ve desteklenen araçlar değiller.

Kabaca olabilecek ihtimalleri yazdığımıza göre senden sorunu yaşadığın zaman Shift+ESC basıp, tarayıcı Görev Yöneticisi'nin ekran görüntüsünü atmanı istiyorum. Hatta mümkünse sorun yaşamadan ve çok fazla sekme, aktif kullandığın sekmeleri falan kullanırken de ekran görüntüsü alıp benimle paylaş. Aşağıdaki gibi tüm her şey gözükecek şekilde ekran görüntüsü alın.

Eki Görüntüle 1962697

Ayrıca Chrome için önerdiğim ayar ve uzantıları uygulayın. Özellikle reklam engelleme, günümüz internetinde büyük bir bellek tasarrufu sağlıyor. Google siteleri az beslediğinden, sitelerde para kazanmak için sitelerine her türlü reklam hizmetini ekliyor. Sonucunda ise kalitesiz bir site performansı ile kalıyorsunuz. Müşteri kazanmak yerine eğer vazgeçilmezlerse, kullanıcıya bunu dayatıyor veya reklam engelleyici kullanmasını ve gelir kazanayım derken iyice gelirden oluyor.

Dün gece aynıı hatayı aldım tarayıcı Görev Yöneticisi'ni ekledim. Çözüm bulamazsam servise göndereceğim galiba.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı22.PNG
    Ekran Alıntısı22.PNG
    20,3 KB · Görüntüleme: 45
Hata verdiğinde çekseniz daha iyi olurdu. Hata aldığınızda gezdiğiniz site kaynaklı da olabilir. Sitelerin alt yapı, yazılımları vb. güncellememesi veya haddiden fazla gereksiz obje kullanması da o sitenin performanssız ve tarayıcı çökertecek şekilde çalışmasına yol açabilir.

Chrome önce bağlantıdan indirin. Sonra indirdiğiniz dosyaya sağ tıklayıp yönetici olarak kurulum yapın.

Bu tekrar indirme tarayıcının dosya veya kayıt girdilerinde bir sorunu varsa çözer. Yönetici olarak yükleme, dosyaların yüklenmeme ihtimali veya antivirüs vb. karışmasını önleyebilir.

Önerdiğim ayarları yaptınız mı bilmiyorum ama yapın. Reklam engelleyicinin faydasını anlatmıştım.

Dün gece aynıı hatayı aldım tarayıcı Görev Yöneticisi'ni ekledim. Çözüm bulamazsam servise göndereceğim galiba.

Hata verdiğinde çekseniz daha iyi olurdu. Hata aldığınızda gezdiğiniz site kaynaklı da olabilir. Sitelerin altyapı, yazılımları vb. güncellememesi veya haddiden fazla gereksiz obje kullanması da o sitenin performanssız ve tarayıcı çökertecek şekilde çalışmasına yol açabilir.

Chrome önce bağlantıdan indirin. Sonra indirdiğiniz dosyaya sağ tıklayıp yönetici olarak kurulum yapın.

Bu tekrar indirme tarayıcının dosya veya kayıt girdilerinde bir sorunu varsa çözer. Yönetici olarak yükleme, dosyaların yüklenmeme ihtimali veya antivirüs vb. karışmasını önleyebilir.

Önerdiğim ayarları yaptınız mı bilmiyorum ama yapın. Reklam engelleyicinin faydasını anlatmıştım.

Tamamdır çok teşekkür ederim umarım sorunumu çözer.

Ayrıca AIDA64 HTML raporu oluşturun. Konuda gösterildiği şekilde paylaşın.

Raporu paylaştıktan sonra bir bellek testi uygulayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ayrıca AIDA64 HTML raporu oluşturun. Konuda gösterildiği şekilde paylaşın.

Raporu paylaştıktan sonra bir bellek testi uygulayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

RAM testi yapmıştım 2 3 gün önce herhangi bir hata bulmadı.

Bağlantıdan sürücü güncellemelerini kontrol edin.

Ayrıca Monster'in berbat sitesinde BIOS bulamadım. Halen eski kafa dizüstü markalarıyla aynı kafada iş yapıyorlar. Bağlantıda önerdiği şekilde BIOS isteyin ve güncel değilse güncelleyin.

Yine çözüm olmuyorsa servise verin. Türkiye içerisinde fiyattan dolayı çok tercih edilsede, çok fazla sorun yaşandığında da aynı şekilde adı geçen bir firma. Ucuz etin yahnisi yavan olur lafının geçerli olduğu bir durum gibi duruyor.

Keşke Windows 11 PRO kurmasaydınız. PRO sürümü iş için ekstra gereksiz hizmetler barındırıyor ve ev sürümüne göre daha çok kaynak tüketiyor. Günümüz için de 8 GB yetersiz olduğunu söyleyebilirim. Tarayıcıda aynı anda çok sekme açıyorsanız da bellek yetmiyor olabilir.

Bağlantıdan sürücü güncellemelerini kontrol edin.

Ayrıca Monster'in berbat sitesinde BIOS bulamadım. Halen eski kafa dizüstü markalarıyla aynı kafada iş yapıyorlar. Bağlantıda önerdiği şekilde BIOS isteyin ve güncel değilse güncelleyin.

Yine çözüm olmuyorsa servise verin. Türkiye içerisinde fiyattan dolayı çok tercih edilsede, çok fazla sorun yaşandığında da aynı şekilde adı geçen bir firma. Ucuz etin yahnisi yavan olur lafının geçerli olduğu bir durum gibi duruyor.

Keşke Windows 11 Pro kurmasaydınız. Pro sürümü iş için ekstra gereksiz hizmetler barındırıyor ve ev sürümüne göre daha çok kaynak tüketiyor. Günümüz için de 8 GB yetersiz olduğunu söyleyebilirim. Tarayıcıda aynı anda çok sekme açıyorsanız da bellek yetmiyor olabilir.

16 GB RAM takılı ekstra 1 tane daha taktırmıştım raporda mı 8 yazıyor.

Bellek detayında gözüküyormuş. İlk yerde gözükmüyordu. Neyse çok da detaylı incelemedim. Servise gönder veya önce temiz kurulum da deneyebilirsin.

Hocam çözümü bulabildiniz mi bende arada bir aynı sorunu yaşıyorum.

Maalesef çözüm bulamadım.

Kanka çözümü buldum. Belgeler klasörünün içindeki FC 24 klasöründe fcsetup. İni ya da fcsetup da yazabilir direk onu sil oyuna gir. Kendi ayarlarını yap. Herhangi bir kasma olmuyor. Ama kesinlikle oyuna girince kendi ekran ayarlarını yap.

@lizozomm

Kral başka sorun sandım. Çözüm için şöyle söyleyim. Yeni Microsoft hesabı açtım. Bilgisayara temiz kurulum yaptım. Ve yeni açtığım hesapla giriş yaptım. Herhangi bir hata yok şu anlık.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı