Spesifik olarak bir sitede yaşıyor olabilir misin? Bazı sitelerde kaynak sızıntısı olabiliyor. Bu durumda site geliştiricisinin çözmesi gerekiyor. Veya bazı uzantılar sitelerin kaynak sızıntısı yaşamasına yol açıyor.
Mesela Dark Reader uzantısı ile herhangi bir çevrimiçi Office, Excel sayfasında takılma sorunu ve uzun kullanımda tarayıcı çökmesi yaşayabilirsin. Bu tarz sayfalara etki eden uzantılar dışında, uzantının kendisinin de sorunlu olduğu durumlar oluyor. En bilinen grammarly uzantısının bu tarz kaynak sızıntı sorunları vardı.
Bağlantıda 2021 yapılan bir test var. Günceli var mı bilmiyorum. Ama uzantılar çok hızlı değişim gösteren ve desteklenen araçlar değiller.
How Do Chrome Extensions Impact Browser Performance? | DebugBear
This article looks at how 1000 popular Chrome extensions impact the performance of the browser.www.debugbear.com
Kabaca olabilecek ihtimalleri yazdığımıza göre senden sorunu yaşadığın zaman Shift+ESC basıp, tarayıcı Görev Yöneticisi'nin ekran görüntüsünü atmanı istiyorum. Hatta mümkünse sorun yaşamadan ve çok fazla sekme, aktif kullandığın sekmeleri falan kullanırken de ekran görüntüsü alıp benimle paylaş. Aşağıdaki gibi tüm her şey gözükecek şekilde ekran görüntüsü alın.
Eki Görüntüle 1962697
Ayrıca Chrome için önerdiğim ayar ve uzantıları uygulayın. Özellikle reklam engelleme, günümüz internetinde büyük bir bellek tasarrufu sağlıyor. Google siteleri az beslediğinden, sitelerde para kazanmak için sitelerine her türlü reklam hizmetini ekliyor. Sonucunda ise kalitesiz bir site performansı ile kalıyorsunuz. Müşteri kazanmak yerine eğer vazgeçilmezlerse, kullanıcıya bunu dayatıyor veya reklam engelleyici kullanmasını ve gelir kazanayım derken iyice gelirden oluyor.
Rehber: Chrome Tavsiye Ettiğim Ayarlar ve Uzantılar
Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008'de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir. Google, Chrome'un kaynak kodlarının büyük kısmını Chromium adlı açık kaynak projesi kapsamında...www.technopat.net
Dün gece aynıı hatayı aldım tarayıcı Görev Yöneticisi'ni ekledim. Çözüm bulamazsam servise göndereceğim galiba.
Hata verdiğinde çekseniz daha iyi olurdu. Hata aldığınızda gezdiğiniz site kaynaklı da olabilir. Sitelerin altyapı, yazılımları vb. güncellememesi veya haddiden fazla gereksiz obje kullanması da o sitenin performanssız ve tarayıcı çökertecek şekilde çalışmasına yol açabilir.
Chrome önce bağlantıdan indirin. Sonra indirdiğiniz dosyaya sağ tıklayıp yönetici olarak kurulum yapın.
Google Chrome - The Fast & Secure Web Browser Built to be Yours
Chrome is the official web browser from Google, built to be fast, secure, and customizable. Download now and make it yours.www.google.com
Bu tekrar indirme tarayıcının dosya veya kayıt girdilerinde bir sorunu varsa çözer. Yönetici olarak yükleme, dosyaların yüklenmeme ihtimali veya antivirüs vb. karışmasını önleyebilir.
Önerdiğim ayarları yaptınız mı bilmiyorum ama yapın. Reklam engelleyicinin faydasını anlatmıştım.
Rehber: Chrome Tavsiye Ettiğim Ayarlar ve Uzantılar
Google Chrome, Google tarafından geliştirilen ücretsiz bir web tarayıcısıdır. Eylül 2008'de Microsoft Windows sürümü yayımlanmış; daha sonra Linux, macOS, iOS ve Android sürümleri de geliştirilmiştir. Google, Chrome'un kaynak kodlarının büyük kısmını Chromium adlı açık kaynak projesi kapsamında...www.technopat.net
Ayrıca AIDA64 HTML raporu oluşturun. Konuda gösterildiği şekilde paylaşın.
Rehber: AIDA64 HTML Raporu Oluşturma
AIDA64'ü bulunduğu yerden çalıştırın. Rapor yazana tıklayın. Özel seçim seçip ileri tıklayın. İşaretlenmiş olanların tikini kaldırın. Buradaki işaretlenmiş olanın da kaldırın. HTML seçip Son'a tıklayın. Dosyayı kaydet tıklayın. Masaüstünü seçip Kaydet'e tıklayıp kaydedin...www.technopat.net
Raporu paylaştıktan sonra bir bellek testi uygulayın.
Memtest86 ile Bozuk RAM Testi
Bu rehberimizde Memtes86 ile RAM testi yaparak bozuk RAM modüllerini nasıl tespit edeceğinize bakıyoruz. Bilgisayarda karşılaşılan mavi ekran hatalarıwww.technopat.net
Bağlantıdan sürücü güncellemelerini kontrol edin.
Sürücü ve İndirmeler - Abra A7 V13.1 Serisi 17,3" Oyun Bilgisayarı
Abra A7 V13.1 Serisi 17,3" Oyun Bilgisayarıwww.monsternotebook.com.tr
Ayrıca Monster'in berbat sitesinde BIOS bulamadım. Halen eski kafa dizüstü markalarıyla aynı kafada iş yapıyorlar. Bağlantıda önerdiği şekilde BIOS isteyin ve güncel değilse güncelleyin.
Çözüldü: Monster Abra A7 v 13.1 BIOS Update nasıl yapılır?
Abra A7 v13.1 BIOS Update yapmam gerekiyor BIOS dosyasını aldım Monster'dan fakat yardımcı olmuyorlar YouTube'da da düzgün video yok. Yapabilecek biri yardımcı olabilecek biri var mı?www.technopat.net
Yine çözüm olmuyorsa servise verin. Türkiye içerisinde fiyattan dolayı çok tercih edilsede, çok fazla sorun yaşandığında da aynı şekilde adı geçen bir firma. Ucuz etin yahnisi yavan olur lafının geçerli olduğu bir durum gibi duruyor.
Keşke Windows 11 Pro kurmasaydınız. Pro sürümü iş için ekstra gereksiz hizmetler barındırıyor ve ev sürümüne göre daha çok kaynak tüketiyor. Günümüz için de 8 GB yetersiz olduğunu söyleyebilirim. Tarayıcıda aynı anda çok sekme açıyorsanız da bellek yetmiyor olabilir.
Hocam çözümü bulabildiniz mi bende arada bir aynı sorunu yaşıyorum.