Google Chrome kullanılmamalı

Gizlilik takıntısı olan biri değilim ve internet ortamında mahremiyet diye bir şey olamaz. Ben çok takılmıyorum bu konulara. Gidipte adı çıkmış kötü olan uygulamaları da kullanmıyorum. Google servislerinden yararlanan biri olarak saçma geliyor bana. Siz nasıl rahat ediyorsanız öyle yapın.

İnternet ortamında mahremiyet bal gibide olur, biz burada tamamen görünmezlikten bahsetmiyoruz, o olmaz zaten ama şirketlerin ürünü olmayacak kadar gizlilik. Adamlar seni pazarlıyor farkında değilsin. Önerim Ungoogled-Chromium, Brave ve Firefox tarayıcılarından biri.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Google Chrome kullanmayın, çok güzel alternatifleri varken neden Google Chrome kullanıyorsunuz?
Brave mesela, Google Chrome'dan hiçbir eksiği yok hatta fazlası var. Çok yavaş, spyware ve güvenlik açığı dolu olan bir tarayıcıyı kullanmayın. Lütfen.

Neden chorme kullanıyorum.
-Opera, Brave, Microsoft Edge denedim hız açısından ben pek fark göremedim belki internetten kaynaklıdır.
-Verilerimi hesaplarıımı taşımak ile uğraşmak istemiyorum.
-Chrome gözüme daha hoş geliyor ve kullanım alışkanlığı var tabii ki.
-RAM kullanımı 4 GB RAM'im var chorme açıken kullanım 500 MB'yi geçmiyor.

Chrome zaten Chromium altyapısını kullanıyor ve bir açık olursa bütün Chromium altyapısını kullanan tarayıcılar etkilenir.

Ungoogled Chromium kullanılabilir mesela. Kaput altında olan Google çer çöpünü kaldırıyor.

Brave'de bir ungoogled-Chromium sayılır, hatta daha iyisi o yüzden Brave daha iyi geliyor bana.

Sonunda bu konuya değinen bir insan. Hocam bence de bir ürün ne kadar çok kullanıyorsa kullanıcıyı da o kadar çok salak ve para aracı görmeye başlar. Eğer yeterli desteği olan ver azınlığı kullanmak iyi bir fikirdir. Brave kullanıyorum, haşa Google amca değil.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı