Google Chrome Kullanırken Sıcaklık 50 Derecelerde

Yer
İstanbul, Türkiye
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI PRO B650-S WIFI, RYZEN 5 7500F, NVIDIA RTX 4070 SUPER 12GB, LEXAR 6000MHZ 32 GB RAM, KINGSTON SNV3S 1TB
Meslek
Freelance Grafik Tasarımcı
Arkadaşlar laptopta yalnızca Google Chrome açık ve 3 YouTube sekmesi 1 tane basit bir site açık. Şu an yaklaşık 50 derecelerde. Ve tabii fan da orta-yüksek gürültüde çalışıyor. Bu sıcaklığı indirmenin bir yolu var mıdır? Tek YouTube sekmesinde bile 45 50 dereceleri buluyor normal mi? Değil ise çözümler nelerdir?

Arkadaşlar laptopta yalnızca Google Chrome açık ve 3 YouTube sekmesi 1 tane basit bir site açık. Şu an yaklaşık 50 derecelerde. Ve tabii fan da orta-yüksek gürültüde çalışıyor. Bu sıcaklığı indirmenin bir yolu var mıdır? Tek YouTube sekmesinde bile 45 50 dereceleri buluyor normal mi? Değil ise çözümler nelerdir?

50 derece nedir gayet normal işlemci zaten boşta 40-50 arası çalışır. 70-80 dereceyi geçmediği sürece bir şey olmaz.

50 derece nedir gayet normal işlemci zaten boşta 40-50 arası çalışır. 70-80 dereceyi geçmediği sürece bir şey olmaz.
Şu an 61 derece APU. CPU 55-60 arası. Oyunlarda bir kere 90 ı gördüm sıkıntı olmamıştı. Ama oyunlarda genel itibariyle 80-90 arası zaten.

Normal. Oyunlarda da gayet iyi değerler.
Teşekkür ederim. Laptop'u alalı 1.5 sene oldu yaklaşık hiç temizlik yapmadım. HP Servisi de ayrıca bir hizmet vermiyormuş. Termal macun işlemini CPU ve GPU a kendim uygulamalı mıyım sizce? Hiç yapmadım.

Teşekkür ederim. Laptop'u alalı 1.5 sene oldu yaklaşık hiç temizlik yapmadım. HP servisi de ayrıca bir hizmet vermiyormuş. Termal macun işlemini CPU ve GPU'a kendim uygulamalı mıyım sizce? Hiç yapmadım.

Laptoplar biraz zahmetlidir açıp macun yenilemesi. Zaten laptop bu, bence normal, özellikle havalar da biraz sıcakladı değerler ondan fazla görülebilir. Ama şu dediğin sıcaklık masaüstü PC de olsaydı biraz fazla diyebilirdim. Hele ki yükte 90 derece olması elbette iyi değil düşünürsek ama laptop işte ısınıyorlar. Kasma, donma varsa eğer altına harici bir soğutma da alıp biraz ısıyı düşürme şansın var. Kasma, donma, kapanma yoksa gerek de yok kanaatimce çok fazla dert etme.

Laptoplar biraz zahmetlidir açıp macun yenilemesi. Zaten laptop bu, bence normal, özellikle havalar da biraz sıcakladı değerler ondan fazla görülebilir. Ama şu dediğin sıcaklık masaüstü PC de olsaydı biraz fazla diyebilirdim. Hele ki yükte 90 derece olması elbette iyi değil düşünürsek ama laptop işte ısınıyorlar. Kasma, donma varsa eğer altına harici bir soğutma da alıp biraz ısıyı düşürme şansın var. Kasma, donma, kapanma yoksa gerek de yok kanaatimce çok fazla dert etme.
Teşekkür ederim. Bir sorum daha var. Bendeki Ryzen 5 3550H işlemcinin bir de Vega 8 ekran kartı var. Oyun oynarken harici ekran kartı dışında vega daha çok ısınıyor. Oyun valorant.
1624805954020.png

Teşekkür ederim. Bir sorum daha var. Bendeki Ryzen 5 3550H işlemcinin bir de Vega 8 ekran kartı var. Oyun oynarken harici ekran kartı dışında vega daha çok ısınıyor. Oyun valorant.
1624805954020.png
Bir sıkıntı oluşur mu?

Teşekkür ederim. Bir sorum daha var. Bendeki Ryzen 5 3550H işlemcinin bir de Vega 8 ekran kartı var. Oyun oynarken harici ekran kartı dışında Vega daha çok ısınıyor. Oyun Valorant. Eki Görüntüle 1085732

Bir sıkıntı oluşur mu?

87 derece GPU için yüksek değer laptop olmasından mı kaynaklanıyor bilemedim. Normal şartlar da GPU'nun 80 dereceyi geçmemesi çok doğru olur.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı