Google Chrome "out of memory" hatası nasıl giderilir?

Makaleler
1
Arkadaşlar merhabalar, bir iş gereği Facebook'ta bir post üzerindeki 3000 küsür yorumu açmam gerekti ve açtığım sayfayı PDF olarak kaydetmeliydim. 3000 küsür yorumu açtım sorunsuz bir şekilde ancak sayfayı ne zaman PDF olarak kaydetmek istesem sayfa çöküp bu "out of memory" hatasını veriyor. Tarayıcı olarak Google Chrome kullandım. İnternette biraz bakındım ve RAM yetersizliği yüzünden bu hatayı verdiğini gördüm ancak sıkıntı şu ki kullandığım cihazda 32 GB RAM var. Sistemim güncel aşağıya bırakıyorum varsa çözümü aydınlatın bu kardeşinizi. İyi forumlar, saygılar....

SİSTEMİM:

İşlemci: İ7 10870H 5.0 GHz
RAM: 3200 MHz DDR4 32 GB SO-DIMM RAM
Ekran kartı: RTX 2060
SSD: 1 TB İntel 660P 1800MB/1800MB

Bellek yetersiz diyor. O kadar sayfayı açtıktan sonra bellek kullanımı nasıldı? Sanal bellek açmayı deneyebilirsin veya farklı tarayıcıyla dene. 3000 küsur yorumu direkt açmak yerine yarı yarıya açabiliyorsan öyle yapabilirsin.

Bellek yetersiz diyor. O kadar sayfayı açtıktan sonra bellek kullanımı nasıldı? Sanal bellek açmayı deneyebilirsin veya farklı tarayıcıyla dene.
Bellek kullanımı %45'i geçmedi, Chrome tek başına 5 GB kullanıyordu sistem zaten 32 GB yani dolması imkansız gibi bir şey.

Ne kadar eklenti yüklü? 32 GB ram var diye sınırsız işlem yapamazsınız. Yüklü eklenti sayısını düşürün.
Sadece: Gmail, Youtbe, Haritalar, Çeviri ve yorumları açmak için kullandığım Expand All adlı bir eklenti.

Bellek kullanımı %45'i geçmedi, Chrome tek başına 5 GB kullanıyordu sistem zaten 32 GB yani dolması imkansız gibi bir şey.

32 GB RAM'e göre fazla RAM kullanmasa bile çok fazla sekme açıldığı için Chrome önlem açısından böyle bir şey yapmış olabilir. Üstte yazıldığı gibi eklenti sayısını düşürün çok eklenti varsa.

Bellek yetersiz diyor. O kadar sayfayı açtıktan sonra bellek kullanımı nasıldı? Sanal bellek açmayı deneyebilirsin veya farklı tarayıcıyla dene. 3000 küsur yorumu direkt açmak yerine yarı yarıya açabiliyorsan öyle yapabilirsin.

32 GB RAM'e göre fazla RAM kullanmasa bile çok fazla sekme açıldığı için Chrome önlem açısından böyle bir şey yapmış olabilir. Üstte yazıldığı gibi eklenti sayısını düşürün çok eklenti varsa.
Tek sekme açık hocam o da Facebook sayfası onunda içinde post açık. Yani 1'den fazla sekme yok.

Tek sekme açık hocam o da Facebook sayfası onun içerisinde post açık. Yani 1'den fazla sekme yok.

Başka tarayıcıyla deneyebilirsiniz. Chrome şart mı?

Hocam şu anda bu eklentiyi çalıştıran bir Chrome ve Firefox var ama Firefox denemedim, deneyeceğim.

Chrome mağazasından Chromium tabanlı tarayıcıların çoğuna Chrome eklentileri yüklenebiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı