Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Chrome > ayarlar > verileri dışa aktar üzerinden olması lazım.
Edge mesela direkt Chrome üzerinden tüm verileri içe aktarma yapıyor. Opera GX yapmıyor bunu. Ben olsam Edge'e geçerdim. Direkt tüm verileri içe aktarabiliyor Chrome üzerinden.
Edge üzerinde tüm Chrome eklentilerini kurabilirsiniz mesela. İstediğiniz VPN varsa aynı şekilde kurabilirsiniz. O yüzden Edge'e geçmenizi tavsiye ederim Opera GX yerine. Rica ederim.
Opera GX'in mod özelliklerin çoğunluğu performanslı veya istikrarlı değil. VPN'i de aynı şekilde hızlı değil. Onun yerine Zenmate VPN ya da Proton VPN ücretsiz sunucularını uygulaması ile kullanabilirsiniz.
Yeni Microsoft Edge ile web'de gezinmeyi daha da kolay hale getirmek için performans, uyumluluk ve hıza sahip olursunuz. Tarayıcı Windows 10/11 güncel sürümü ile yüklü olarak geliyor. Ama eski sürüm yüklenebiliyor. O yüzden güncel olduğundan emin olun. edge://settings/help Başka bir işletim...
Make Microsoft Edge your own with extensions that help you personalize the browser and be more productive.
microsoftedge.microsoft.com
Edge'in tema desteği Opera ya da Vivaldi kadar detaylı değil. Ama kendi mağazası ve Chrome mağaza temalarına izin veriyor. Yeni sekme sayfasında hareketli görseller ya da istediğiniz görselleri ekleyebiliyorsunuz. Bunları kendi hareketli görselleriniz ile de kullanma seçeneklerini getireceklerini düşünüyorum.
It’s a web browser. But fun. It comes with a bunch of clever features built-in. It’s super flexible and does not track you. Get the Vivaldi browser for desktop, mobile, and your car!
vivaldi.com
Bu arada telefonda ben Vivaldi kullanıyorum ve öneririm. Reklam engelleme ayarı, masaüstü sekmeleri gibi telefonda da aynı görselliği sunuyor ve koyu temaları sitelerde kapatma için ayar sunuyor.