Arkadaşlar sizce akıcılık ve az RAM tüketimi açısından hangi tarayıcıyı kullanmamı önerirsiniz? i3 6100 3.70 GHz işlemci ve 12 GB DDR4 RAM var. Windows 10 64 Bit kullanıyorum.
İki tarayıcı arasından Chrome öneririm. Chrome eski bellek düşmanı olayından kendini kurtardı. Şu anda Chromium alt yapılı bilinen tarayıcılar arasından, en düşük kaynak tüketen tarayıcıdır.
Opera normal tarayıcısı Chrome göre yüksek kaynak tüketiyor. Opera GX tarayıcısı ise normal Opera göre daha fazla kaynak tüketiyor. Opera GX halen animasyonlarında gecikmeler var. Bunlar rahatsız edici olabiliyor. Bellek, işlemci kullanımı sınırlama gibi ayarların bir artısı yok. Bu ayarlar sitelerin sorunlu çalışmasına, yavaşlamasına ve tarayıcının tamamen çökmesine neden oluyor.
Bu tarz şeyler yerine, aktif kullandığın site yüksek kaynak tüketiyorsa iletişime geçebilirsiniz. Genelde düzgün bir geri bildirim yapınca, siteye yük bindiren şeyleri azaltıyorlar. Google, Facebook, Amazon, Microsoft gibi büyük firmalara ait siteler ise, sürekli herkese hitap edecek şekilde iyileştirme alıyor. Ayrıca bunlara da geri bildirim yapabilirsiniz. Hepsinin dikkate aldığını söyleyebilirim.
Senkronizasyon sistemi önemli değilse Brave. Senkronizasyon konusunda geliştirmeye devam ediyorlar. Yakında getirmeyi düşündükleri bir özellik. Yani Brave için hesap oluşturup yer imleri, uzantılar, şifreler vb. eşitleyebileceksiniz.
Normal sürümüne yeni reklam engelleme ayarları geldi. Dün konuyu @Emre C moderatörün yardımı ile düzenledim. Yeni önerdiğim ayarlara göz atabilirsiniz.Rehber: Brave İnternet Tarayıcısı
Brave açık kaynak kodlu, Chromium üzerine inşa edilmiş web tarayıcı yazılımı. Brave Software firmasınca geliştirilmekte olan Brave, gizlilik odaklı bir tarayıcı olmayı hedeflerken; bu yolda çevrimiçi reklamları ve kullanıcıları takip edebilen çeşitli betikleri harici bir eklentiye ihtiyaç...www.technopat.net
Düşük bellek tüketimi arıyorsan Chrome ve Edge önerebilirim.
![]()
Google Chrome Web Tarayıcısı
Google'ın akıllı teknolojileri ile artık daha basit, daha güvenli ve daha hızlı.www.google.com
Özelleştirilebilir tarayıcı arıyorsan vivaldi.Get to Know Microsoft Edge
Birinci sınıf performansa, yerleşik gizliliğe ve daha fazlasına sahip hızlı ve güvenli bir tarayıcı olan Microsoft Edge ile göz atma deneyiminizden en iyi şekilde yararlanın.www.microsoft.com
Opera tavsiye ettiğim bir tarayıcı değil. Eskiye göre daha az özellik güncellemesi alıyor. Eklenti mağazası neredeyse ölü durumda. Çin'li firmaya satıldıktan sonra güvenlik ve gizlilik konusunda da iyi bir imaj çizmiyor. Mobil tarayıcısı mesela içerisinde bir sürü izleyici ayarlar geliyor. Bu ayarları kapatamıyorsunuz. Opera tarayıcısını satan ekip ise, şu anda vivaldi tarayıcısını geliştirmeye devam ediyor.![]()
Vivaldi Browser | Powerful, Personal and Private web browser
It’s a web browser. But fun. It comes with a bunch of clever features built-in. It’s super flexible and does not track you. Get the Vivaldi browser for desktop, mobile, and your car!vivaldi.com
Hatta canary ya da nightly sürümü bulunmayan tarayıcıları önermiyorum. Chrome, Edge, Firefox ve Brave tarayıcıların da bu sürümler bulunuyor. Bu sürümler günlük güncelleme aldığı için, daha fazla özellik, düzeltme ve hızlı güncelleme alan tarayıcılar oluyor. Kullanıcı geri bildirimlerine daha hızlı cevap verebiliyorlar. Tabii aralarında Chrome pazar payından dolayı, kullanıcı geri bildirimini biraz daha geç cevap verebiliyor. Çıkaracağı özellik mükemmele yaklaşmadan herkese açmıyor. Aynı şekilde Firefox ve Edge biraz daha tutucu davranıyorlar. Daha fazla özellik: Yüksek kaynak tüketimi, sorunlar vb. yol açtığı için yavaş yavaş geliştiriyorlar.
15 bin mesaj ve 27 bin beğeni! Kardeşim sen de tüm zamanını buraya harcama amaBen Opera GX kullanıyorum ancak pek önermiyorum. Gizlilik ve güvenlik açısından tehlikeli.
VPN'i VPN değil. Reklam engelleyicisi adam akıllı çalışmıyor. Firma şüpheli v.s.
Chrome'da önermiyorum.
Brave kullanabilirsiniz.
Edge'i sevmiyorum, belki siz Micro$oft'a güvenip kullanırsınız.
Vivaldi akar benceÖnerim Vivaldi.
@unnamedington @26318
D-dostum, üstündeki kıyafetinin rengi başkalarına satılıyor.Sebebi var mı hocam ? Şuanda GX Kullanıyorum. Ona göre sileyim.
Opera çok hantal. Chrome bir efsanedir. Ama RAM tüketimi açısından en iyisi Microsoft Edge.Arkadaşlar sizce akıcılık ve az RAM tüketimi açısından hangi tarayıcıyı kullanmamı önerirsiniz? i3 6100 3.70 GHz işlemci ve 12 GB DDR4 RAM var. Windows 10 64 Bit kullanıyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.