Google Fiber Nedir ?

Daha TTnet ve Süperonline bile gelişmiş ama şehir merkezine uzak olan ilçelerine servis sağlamadı. Google fiber bende çok merak ediyorum. Okulda ki işlerimi bitirdikten sonra, test etmek için gitmek istiyorum.
 
Türkiye'ye geleceğini düşünmeyin bence. Son zamanlarda bir haberde okumuştum, Google uydularla internet dağıtacağını söylemişti. Olabilirse ancak gelir buraya.
 
Hayal kurmak herkesin hakkı :) Türkiyede beklemeyin. Ayrıca Facebook internetini de boşa beklemeyin, çünkü hizmete gelişmemiş ülkelerden birinde başlandı. Ancak video tarzı büyük yük getiren hizmetler ve birçok internet hizmetinden yararlanamıyorlar. Sadece sosyal ve yazılı kaynaklara izin veriliyor, yani Facebookta çok ümit verdi ancak yaptığı iş herkesin beklediği gibi çıkmadı :)
Amacı interneti getirmekti getirdi, ancak hız konusunda zaten bir şey söylememişti. Kısaca dediğini yaptı ve devam ediyor :)
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar hayallerinizi yıkmak istemem ama Türkiye'ye gelmesi biraz zor. Çok büyük bir teknolojik gelişmeyle veya yıllarca beklemeyle gelse bile ABD'deki hıza ulaşmaz. Google Fiberin kablolarını önceki linklerden görmüşsünüzdür ve muhtemelen dikkatinizi çok kalın olmaları çekmiştir. Bunun sebebi serverlara daha az aracı ile bağlanmalarıdır ve hız buradan gelir. Fakat Türkiye'deki birisinin ABD'deki serverlara az aracı ile bağlanması oldukça zordur. Farklı kıtalardan bahsediyoruz burada. Hepsinin yanı sıra Türkiye'de normal DSL (ADSL,ADSL+ vb.) internetler için özel kablo bile bulunmamaktadır ve %100 uyumlu olmayan telefon kabloları kullanılmaktadır. Yani bir kablodan 2 farklı tür veri geçmektedir. Bunun hıza etkisi oldukça yüksektir. Fiber internet paketlerinin daha hızlı, daha pahalı ve tabii ki daha nadir olmasının nedeni ise yine kablolara dayanmaktadır. Temel olarak fiber internet olması gereken asıl internetin Türkiye'ye ''aşırı hızlı'' düşüncesi uyandıran fiber adlı versiyonudur. Umarım anlatabilmişimdir.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı