Google Go nedir?

İncelediğim kadarıyla şimdilik genellikle sistem programlama odaklı olarak geliştirilmiş. Yani gündelik yaşama henüz yeterince indirgenmiş değil. Ama arkasında Google gibi bir dev var eminim mobile için daha güçlü bir platform oluşturacaklardır. Hali hazırda Go ile yazılmış mobile app'ler var ama bunlar çoğunlukla kompozisyon haldeler. Yani "Bakın Go ile bunları da yapabiliyoruz." deme şekli.

Şahsen ben olsam henüz ona yatırım yapmazdım.

Google tarafından geliştirilen açık kaynak kodlu bir programlama dilidir. Hızlı ve işlevseldir, hızlı derlenir ve çalışır. Statik yapıya sahip bir dildir ve sistem programlama(devre, şifreleme alogirtması vb.) için tasarlanmıştır. Günümüzde birçok alanda kullanılabilir ve her geçen gün popülerliği artan bir dildir.
İncelediğim kadarıyla şimdilik genellikle sistem programlama odaklı olarak geliştirilmiş. Yani gündelik yaşama henüz yeterince indirgenmiş değil. Ama arkasında Google gibi bir dev var eminim mobile için daha güçlü bir platform oluşturacaklardır. Hali hazırda Go ile yazılmış mobile app'ler var ama bunlar çoğunlukla kompozisyon haldeler. Yani "Bakın Go ile bunları da yapabiliyoruz." deme şekli.

Şahsen ben olsam henüz ona yatırım yapmazdım.

Neden yatırım yapmasın? Sadece Go bilsen ve bu dilde uzmanlaşsan bile iş bulabilirsin. Siz çok yanlış yerden girmişsiniz olaya, GO günümüzde birçok yerde kullanılan bir programlama dili.

Modern, prosedurel C++.
Docker ile daha da meshur oldu.
Programlama dillerine "ekmek var mi" gozuyle bakmayin, diller aractir sadece. Tornavida kullanmayi ogrensem ekmek cikar mi gibi bir soru bu, cevap hep ayni, ne yaptigina bagli.

Amerika da is imkani var baya, Turkiye de gormedim hic.

türkiyede şöyle bir durum var şirketler daha çok hangi dilleri kullanıyorsa insanlar onlara yöneliyor ; fakat amerikada adamlar sürekli olarak kendilerini değiştiriyor örneğin twitter bir ara nodejs kullanacağını açıklamıştı ve nedenlerini de söylemişti.aynı şekilde şu anda go - golanga geçen çok fazla şirket var adamlarda yabancı forumlara bakıyorum arada golanga geçtik diyen çok fazla kişi var.bunun nedeni çok basit arkadaşlar aslında programlama dilleri bizim tarafımızda yok onlar yapıyor biz kullanıyoruz ve nodejs yi yapan adam google da nodejs veya javascript ile hiç alakası olmayan bir depertmanda çalışıyor ama adam nodejs yi geliştirirken arkasında hep bi destek var.bizde öyle bişi yok.google da en çok arananlarda golang veya go yaz ve aranan üşlke olarak türkiye yaz sadece golang nedir mi ne çıkıyor sen bi de o ülkeyi almanya felan yap izle.
edit : baktığımda türkiyede golang yeteri kadar aratılmadığı için bilgi bile mevcut değil bu herşeyi açıklıyor sanırım

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı