Google hesabım hacklendi ve üzerime borç görünüyor

Tunahanyrd

Kilopat
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
İyi forumlar, bir gün sabah mail geldi. Google Payments'den (daha önce hiç kullanmadım) ve üzerime 11, 57$ (+0, 01$ de vergi) ileride ödenecek şekilde ayarlanmış bir para görünüyor. Belli ki hesabım hacklenmiş. Sonra giriş-çıkış kayıtlarına baktım, Linux işletim sisteminden hesabıma girilmiş. Aslında hesaba girerken telefonumdan onay ister. Ancak ne hikmetse istememiş, doğrudan girmiş adam. Google Payments'de görünen kredi kartı bana ait değil. Ve zaten benim kredi kartımın dolar ekstresi yok. Ne yapacağım bilmiyorum. Ödemeyi görünen kredi kartından çek dediğimde kredi kartı hata veriyor. Muhtemelen iptal ettirmiş adam. Ayrıca abonelik ne aboneliği onu bile bilmiyorum. Bu arada yetkisiz işlem diye itiraz ettim kabul edilmedi.

Arkadaşlar şimdi baktım, eleman 2 gün önce tekrar girmiş şifremi değiştirmeme rağmen. Ekte kayıtlar mevcut. Adamın girdiği bilgisayarlardan çıkış yaptım. Lütfen yardım edin, ne yapacağımı bilmiyorum.
Ayrıca bana giriş maili de gelmedi, bu nasıl oluyor anlamıyorum.
Bir de eğer ödemezsek ne olur?
Screenshot_1.png
Screenshot_2.png
Screenshot_3.png
Screenshot_4.png
Screenshot_5.png
Screenshot_6.png
Screenshot_7.png
Screenshot_8.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kredi kartım değil adam sahte kredi kartı eklemiş ve kaldırılmıyor ayrıca kapatmış galiba kredi kartını.
Google'a mail nasıl atacağım hangi mail adresi bilen bir arkadaş detaylı bir şekilde atabilir mi örnek.

Bakın hesabınızı kurtarmak istiyorsanız sırası ile şunları deneyebilirsiniz:
- Öncelikle bilgisayarını virüslere karşı tara. İzleniyor olabilirsin veya bir tuş izleyici bulunabilir. Eğer virüs bulur isen silin veya karantinaya alın.
- Sonra siber tehdide maruz kalmadığından emin ol saldırganlar ekran fotoğrafı alabilir veya tuşlarını dinleyebilirler. Eğer siber tehdit bulur isen kurtulmaya çalışın. Önemli bir kişi olmayabilirsiniz (yanlış anlama) ama onlar para kullanıyor değişmez.
- Bu iki adımı tamamlayın.
- Tamamladığından emin olun.
- Sonra hesabından bu cihazı tanımıyorum (cihazi_tanimiyorum.png) a tıkla (o cihazdaki) oturumu kapatman istenir kapat sonra da geri kalan adımları tamamlayın.
- Şifrenizi değiştirmeyi deneyin.
- İşe yaramaz ise gmail destek hattından araştırabilirsiniz.
- Bulamazsanız gmail forumlarında araştırabilirsiniz.
- Gene bulamazsanız gmail forumlarında konu açabilirsiniz.
Yardım edebildiysem ne mutlu bana, işe yaramadı ise umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Dosya Ekleri

• cihazi_tanimiyorum.png
    cihazi_tanimiyorum.png
    18,7 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Bakın hesabınızı kurtarmak istiyorsanız sırası ile şunları deneyebilirsiniz:
- Öncelikle bilgisayarını virüslere karşı tara. İzleniyor olabilirsin veya bir tuş izleyici bulunabilir. Eğer virüs bulur isen silin veya karantinaya alın.
- Sonra siber tehdide maruz kalmadığından emin ol saldırganlar ekran fotoğrafı alabilir veya tuşlarını dinleyebilirler. Eğer siber tehdit bulur isen kurtulmaya çalışın. Önemli bir kişi olmayabilirsiniz (yanlış anlama) ama onlar para kullanıyor değişmez.
- Bu iki adımı tamamlayın.
- Tamamladığından emin olun.
- Sonra hesabından bu cihazı tanımıyorum a tıkla (o cihazdaki) oturumu kapatman istenir kapat sonra da geri kalan adımları tamamlayın.
- Şifrenizi değiştirmeyi deneyin.
- İşe yaramaz ise gmail destek hattından araştırabilirsiniz.
- Bulamazsanız gmail forumlarında araştırabilirsiniz.
- Gene bulamazsanız gmail forumlarında konu açabilirsiniz.
Yardım edebildiysem ne mutlu bana, işe yaramadı ise umarım sorununuzu çözebilirsiniz.
Sağol kardeşim hepsini tek tek yaptım Ne yapacağım bilmiyorum.
Hesabım güvende o yönde pek bir sıkıntım yok şimdilik. Ancak hiçbir iz yok ip adresi vs. belli değil sanırım linux ile girdiği için. Peki bu parayı ödemezsem ne olur.
@Recep Baltaş hocam siz olmadan çözülmez bu konu bi el atabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı