Google One vs harici SSD

Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
9.566
Makaleler
49
Çözümler
12
Google One satın almak mı daha mantıklı, yoksa harici bir SSD almak mı? USB bellek yerine harici SSD almayı düşünüyorum. Verilerimin güvende olmasını istiyorum, bu nedenle bu iki seçenek arasında kararsız kaldım.

Kendi kendime bir senaryo oluşturdum: 3 adet harici SSD mi, yoksa Google One üyeliği mi daha mantıklı? Verilerimi saklama amacıyla bu iki seçenekten hangisinin daha iyi olduğunu merak ediyorum.

Bir yanda piyasa değeri 2 trilyon dolarlık bir teknoloji devi olan Google'ın veri merkezlerine güvenmek, diğer yanda verilerimi fiziksel olarak saklamak var. Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum.

İyi Sosyaller.
 
Kısa bir süre Google One kullanmıştım, veri aktarımı harici SSD'ye göre çok daha yavaş oluyor ancak çok büyük dosya yedeklemeyecekseniz ideal olacaktır. Tabii büyük dosyalar yedekleyecekseniz harici SSD daha iyi olacaktır.
 
Eğer sık sık verilerle işin varsa içindekilerle uğraşmak zorundaysan SSD bence daha mantıklı. Ama tamamen arşiv çok nadir bakacağım diyorsan Google One. Şu an çok ucuz bence ayrıca çok paranoyak olmamak lazım Google One piyasaya göre en elle tutulur bulut depolama servisi. Bende ikilem de kaldım aklımda M.2 SSD ve dönüştürücü alıp kullanmak var.
 
Sırf yarın öbür gün başıma bir felaket gelir falan diye tüm ailemin hem HDD'de hem de Google Drive'da fotoğraf vs. her şeyinin yedeğini tutarım. Her birine de ayrı klasör açıp linklerini göndermişimdir. Bu nedenle Drive bana mantıklı geliyor. Ayrıca yapay zeka Gemini de çok yardımcı oluyor bana bir çok araştırmamda. Bu mantıkla Drive derim. Ama iş için kopyala taşı sil ekle yapacağın bir durum varsa harici SSD çok mantıklı. Ben de 256gm sata SSD tutuyorum kenarda ve çok da hızlı veri aktarabiliyorum ç.ünkü TYPE-C destekli bir HDD kutusu kullanıyorum. Sisteminde Type-c bağlantı girişi varsa o zaman harika hızla da data kopyalayabilrisin.


Kaliteli bir Type-c to Type-c kablo işini görür.
 
Geleceğe yönelik olarak Google One. Çok önemli dosyalar, notlar bulutta saklanmalı. Fizikselin başına her şey gelebilir, deprem olur, sıvı dökülür, siz farkında olmadan bad sector çıkar, eninde sonunda başına gelecek; sağlığı biter. Tekrar tekrar yeni disk alıp aktarmanız gerekir.
 
Kısa bir süre Google One kullanmıştım, veri aktarımı harici SSD'ye göre çok daha yavaş oluyor ancak çok büyük dosya yedeklemeyecekseniz ideal olacaktır. Tabii büyük dosyalar yedekleyecekseniz harici SSD daha iyi olacaktır.

Fotoğraf ve belge çoğunluklu olacak. Videoda olabilir bazen. Zaten otomatik yedekleme açık. Wi-Fi olduğu için hiç İnternet kapatmam.

Bu tamamen internetinizin upload hızına bağlı, ben 10 MB upload ile 1 videoyu yüklemem yıllar sürüyor.

Ağır dosya yok. 2-3 dakikalık video anca olur.

Sırf yarın öbür gün başıma bir felaket gelir falan diye tüm ailemin hem HDD'de hem de Google Drive'da fotoğraf vs. her şeyinin yedeğini tutarım. Her birine de ayrı klasör açıp linklerini göndermişimdir. Bu nedenle Drive bana mantıklı geliyor. Ayrıca yapay zeka Gemini de çok yardımcı oluyor bana birçok araştırmamda. Bu mantıkla Drive derim. Ama iş için kopyala taşı sil ekle yapacağın bir durum varsa harici SSD çok mantıklı. Ben de 256GM SATA SSD tutuyorum kenarda ve çok da hızlı veri aktarabiliyorum ç. Ünkü Type-C destekli bir HDD kutusu kullanıyorum. Sisteminde Type-C bağlantı girişi varsa o zaman harika hızla da data kopyalayabilrisin.


Kaliteli bir Type-C to Type-C kablo işini görür.

Küçük dosyalar var.

Geleceğe yönelik olarak Google One.

Kafama takılan nokta: Verilerim silinmeyecek, biliyorum. Küçük dosyalar için demek istedim.
 
Fotoğraf ve belge çoğunluklu olacak. Videoda olabilir bazen. Zaten otomatik yedekleme açık. Wi-Fi olduğu için hiç internet kapatmam.

Ağır dosya yok. 2-3 dakikalık video anca olur.

Küçük dosyalar var.

Kafama takılan nokta: Verilerim silinmeyecek, biliyorum. Küçük dosyalar için demek istedim.

Hocam küçük dosya yedekleyecekseniz sorun olmaz. Bana kalırsa ben tüm resimleri temiz şekilde harici SSD de tutarım.
 

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı