Google Rusya'nın üslerini gösterdi!

Katılım
26 Nisan 2020
Mesajlar
6.929
Makaleler
44
Çözümler
9
Google, Rusya'nın askeri üslerini gösterdi. İfşa, Google Haritalar üzerinden gösterildi. Rusya ve Google'ın arası gergin zaten. Rusya ha bire Google'a ceza kesiyordu. Ki bunun haberini daha önceden paylaştım. Tabii Google, onca yaptırımlara rağmen yılmadı.

Google Haritalar'da yapılan aramalarda Rusya'nın dört bir yanına bulunan askeri üslerin, kıtalararası balistik füzelerin fırlatma rampalarının, deniz tesislerinin ve önemli komuta noktalarının görüntüleri erişilebilir hale geldi. Ortaya çıkan yeni görüntülerden bazıları arasında Amiral Kuznetsov uçak gemisi, Murmansk yakınlarında bir nükleer silah deposu, Uzak Doğu yarımadası Kamçatka'da denizaltılar ve Rusya-Ukrayna sınırına sadece 150 kilometre uzaklıktaki Batı şehri Kursk'ta bir askeri hava üssünün görüntülerinin yer aldığı belirtildi.

Bu olay -şahsen- Google vs Rusya iplerini gerecek. Devamı haberde...

 
Bizim gibi normal kullanıcıların bu üsleri görmesinin yaratacağı ekstra bir risk olduğunu zannetmiyorum. 2 taraf da zaten kendi askeri uydu görüntülerinden karşı tarafın nelerinin hangi konumda olduğunu sürekli görebiliyor, şimdi ben de Rusya'nın hangi gemisi hangi üste diye bilsem ne fark edecek?
 
Son düzenleme:
@Yararsız Üye Tamam.
Haber ve bilgilendirme konusu için teşekkür ederim, ellerine sağlık. Devamını da bekliyoruz. :)

Şimdi Kamçatka'daki askeri üsleri dikizlemeye gidiyorum.

Bilgilendirme: Mig-31 hava önleme filosunun üssünü buldum, kendisi çok özel uçaklardan biridir. Saldırı anında Rus hava sahasının ilk savunma hattını oluşturur ve önleme görevinin yanında öncül AWACS grubu olarak da görev alabilir.

Screenshot_30.png



Screenshot_28.png
 
Son düzenleme:
Arkadaşın dediği gibi çok fazla ''TOP SECRET'' düzeyinde bir bilgi değil. İki ülkenin de kendi uyduları var. İkisi de her şeyin yerini adı gibi biliyor. Benim Rus üssü neredeymiş biliyor olmam Rus tarafı için bir tehdit oluşturmuyor. Gereksiz bir adım olmuş Google adına. Maksat kışkırtmak.
 

Geri
Yukarı