Google sekmeleri ekran kartını yorar mı?

harmuratoraman

Decapat
Daha fazla  
Google Chrome'da 6 farklı hesaptan 6'şar tane sekme 12 saat boyunca açık kalacak (toplam 36 sekme) ekran kartıma veya herhangi bir bilgisayar donanımıma zarar verir mi? Yavaşlama gibi bir durumla karşılaşır mıyım? Bu işlemi yaklaşık 2 ay boyunca her gün yapacağım, sekmelerde YouTube açık olacak. Yardımcı olursanız sevinirim :)

Soran olursa diye,
Ekran kartım NVIDIA GTX 1660 Super.
İşlemcim Ryzen 5 3600.
2x8 RAM takılı 3000 MHz'lik.
Anakartım B450M S2H.
Kasam Gametech GT-001 6 fanlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Chrome daha cok RAM'leri kullanir.
Zarar vermez, cok sekme acarsaniz sistem o anda yavaslayabilir.
Yukten dolayi bir donanim isinmaya baslarsa ve sogutmaniz yeterli degilse, uzun vadede zarar verebilir.

Opera'da aktif olmayan sekmelerden kaynak kapatma özelliği var. Sadece üzerine geldiğinizde işliyor tekrardan. Belki Chrome'da da öyle bir özellik varsa işinize yarayacaktır. Yine de çeşitlik gadgetler kullanarak bilgisayarınızın kaynaklarının o an ne kadar kullanıldığını ve ısılarını takip ederek sağlığını kontrol altında tutabilirsiniz. Bilgisayarımda çoğu bilgiyi şöyle küçük bir gadgete sığdırıp kenara atıyorum bunun sayesinde 45dereceye ulaşan anakart mosfetlerimi farkedip, onlara yönelik bir fan takarak daha sağlıklı hale getirmiştim. Siz isterseniz gidip msi afterburner gibi daha büyük arayüzlü programlar ile takip edebilirsiniz

1641508674436.png

Google Chrome'da 6 farklı hesaptan 6'şar tane sekme 12 saat boyunca açık kalacak (toplam 36 sekme) ekran kartıma veya herhangi bir bilgisayar donanımıma zarar verir mi? Yavaşlama gibi bir durumla karşılaşır mıyım? Bu işlemi yaklaşık 2 ay boyunca her gün yapacağım, sekmelerde YouTube açık olacak. Yardımcı olursanız sevinirim :)

Soran olursa diye,
Ekran kartım NVIDIA GTX 1660 Super.
İşlemcim Ryzen 5 3600.
2x8 RAM takılı 3000 MHz'lik.
Anakartım B450M S2H.
Kasam Gametech GT-001 6 fanlı.
Sebep? YouTube izlenme kasmak için mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı