Rehber Google Servislerine Alternatif Uygulamalar

the.png


Gizlilik söz konusu olduğunda, Google'ın sütten çıkma ak kaşık olmadığını hepimiz iyi biliyoruzdur. Bu yazıda, Google'ın, Mail, arama ve daha bir çok konudaki alternatiflerine göz atacağız. Liste herhangi bir sıralama içermiyor. Tarayıcıyı konu almadım, oldukça ünlü alternatifler olduğu ve kullandığınız için gerek duymadım.

Google Arama alternatifleri​


1. Bing
Microsoft Bing (eski adıyla Bing), Microsoft'un sahip olduğu ve işlettiği bir web arama motorudur. Hizmetin kökenleri Microsoft'un önceki arama motorlarına dayanıyor: MSN Search, Windows Live Search ve Live Search. Bing, web, video, görüntü ve harita arama ürünleri dahil olmak üzere çeşitli arama hizmetleri sağlar. ASP.NET kullanılarak geliştirilmiştir.


2. Yandex
Yandex Search, Yandex'e aittir. Yandex Arama aynı zamanda hem ana web dizininden hem de haberler, alışveriş, bloglar, resimler ve videolar dahil olmak üzere özel bilgi kaynaklarından tek bir sayfada sonuçlar sunan "paralel" arama özelliğine sahiptir. Ayrıca bazı ek özellikler içerir: Ek bilgiler (örneğin spor sonuçları) sağlayan Sihirbaz Yanıtı, yazım denetimi, yazarken sorgu öneren otomatik tamamlama, web sayfalarında kötü amaçlı yazılımları algılayan antivirüs vb.


3. DuckDuckGo
DuckDuckGo (DDG olarak da kısaltılır), arama yapanların gizliliğini korumayı ve kişiselleştirilmiş arama sonuçlarının filtre balonundan kaçınmayı vurgulayan bir internet arama motorudur. DuckDuckGo, kullanıcılarının profilini çıkarmayarak ve belirli bir arama terimi için tüm kullanıcılara aynı arama sonuçlarını göstererek kendisini diğer arama motorlarından ayırır.


4. OneSearch
OneSearch, aynı anda kitap, makale ve daha fazlasını aramanıza izin veren basit ve hızlı bir arama motorudur. OneSearch'ün amacı araştırma sürecinizi kolaylaştırmaktır; artık, kitap aramak için kütüphane kataloğuna gitmek zorunda kalmadan ve makaleleri aramak için tek tek veritabanlarını aramak yerine, tüm aramanızı OneSearch platformu üzerinden yapabilirsiniz.


Google Gmail alternatifleri​


1. Güvenlik için en iyisi: ProtonMail
ProtonMail, CERN araştırma tesisinde buluşan bilim adamları tarafından 2013 yılında İsviçre'nin Cenevre kentinde kurulan uçtan uca şifreli bir e-posta hizmetidir. ProtonMail, Gmail ve Outlook.com gibi diğer yaygın e-posta sağlayıcılarının aksine, e-posta içeriğini ve kullanıcı verilerini ProtonMail sunucularına gönderilmeden önce korumak için istemci tarafı şifreleme kullanır. Hizmete bir web posta istemcisi, Tor ağı veya özel iOS ve Android uygulamaları aracılığıyla erişilebilir.


2. iOS kullanıcıları için Apple Mail
Apple Mail (resmi olarak Mail olarak bilinir), Apple Inc. tarafından macOS, iOS ve watchOS işletim sistemlerine sahip bir e-posta istemcisidir. Apple Mail'in özellikleri arasında, yazılımı bir kullanıcının tüm e-posta hesaplarını tek bir listede alacak şekilde yapılandırma yeteneği, e-postaları klasörlere dosyalama yeteneği, e-postaları arama yeteneği ve giden e-postalara otomatik olarak imza ekleme yeteneği dahildir. Ayrıca Kişiler listesi, Takvim, Haritalar ve diğer uygulamalarla da bütünleşir.


3. Samsung kullanıcıları için Samsung Email
Samsung Email, kullanıcıların birden çok kişisel ve iş e-posta hesabını sorunsuz bir şekilde yönetmesini sağlar. Samsung Email ayrıca iş için EAS entegrasyonu, verileri korumak için S/MIME kullanarak şifreleme ve kapsamlı bildirimler, SPAM yönetimi gibi kullanım kolaylığı özellikleri sunar. Ayrıca, kuruluşlar gerektiğinde çeşitli politikaları yönetebilir.


4. Microsoft Outlook
Outlook, tüm e-posta hesaplarınızı ve takvimlerinizi tek bir yerde toplamanızı sağlar. Gelen kutunuzu takip etmeniz veya bir sonraki önemli işinizi planlamanız gereken durumlarda, mümkün olan en üretken, düzenli ve bağlantılı biçimde çalışmanızı kolaylaştırabilir.


Google Drive alternatifleri​

1. MEGA
MEGA, mobil cihazlar için özel uygulamalarla birlikte standart web tarayıcıları aracılığıyla kullanıcı kontrollü şifreli bulut depolama sağlar. Diğer bulut depolama sağlayıcılarından farklı olarak, verileriniz yalnızca istemci cihazlarınız tarafından şifrelenir ve şifresi çözülür.


2. Yandex.Disk
Yandex.Disk, fotoğraflarınıza, videolarınıza ve belgelerinize internet bağlantısı olan herhangi bir cihazdan erişmenizi sağlayan ücretsiz bir bulut depolama hizmetidir.
Yandex Grubu'na ait bir bulut depolama hizmetidir ve genellikle "Rus Google'ı" olarak anılır.


3. Microsoft OneDrive
OneDrive, Microsoft hesabı olan herkese Microsoft tarafından ücretsiz olarak sunulan önemli bir alana sahip İnternet tabanlı bir depolama platformudur. Bunu, bulutta paylaşabileceğiniz ve birkaç ekstra avantajla paylaşabileceğiniz bir sabit sürücü olarak düşünebilirsiniz.


4. pCloud
pCloud, ücretsiz olarak 10 GB'a kadar depolama yapmanıza izin veren, 2 TB'a kadar ömür boyu planlar sunan ve genellikle dosyaların saklanmasını rakiplerinin çoğundan daha kolay hale getiren güvenli ve kullanımı kolay bir hizmettir. Şirket İsviçre'de yerleşiktir ve veri güvenliği söz konusu olduğunda en katı olan İsviçre yasalarına uyarlar.


Google Keep (Notlar) alternatifleri​


1. Evernote
Evernote, not alma, düzenleme, görev yönetimi ve arşivleme için tasarlanmış bir uygulamadır. Uygulama, kullanıcıların metin, çizim, fotoğraf, ses veya kaydedilmiş web içeriği olabilecek notlar oluşturmasına olanak tanır. Notlar not defterlerinde saklanır ve etiketlenebilir, açıklama eklenebilir, düzenlenebilir, aranabilir, ekler verilebilir ve dışa aktarılabilir.


2. Microsoft OneNote
Microsoft OneNote; araştırma, not alma ve bilgi depolama için tasarlanmış bir uygulamadır. Metinleri ve görüntüleri, gizli tutabileceğiniz veya başkalarıyla paylaşabileceğiniz serbest biçimli belgelerde saklamanıza olanak tanır. OneNote; Word, Excel ve PowerPoint gibi programların yanı sıra Microsoft Office Suite'in bir parçasıdır.


3. Simplenote
Simplenote, Markdown destekli bir not alma uygulamasıdır. Platformlar arası uygulamalar çoğu web tarayıcısı üzerinden erişilebilir olmanın yanı sıra Android, Linux, Windows, iOS ve macOS'ta mevcuttur.


4. Notion
Notion, veri tabanları, takvimler ve hatırlatıcılar sunan not tutma uygulamasıdır. Kullanıcılar, notlarını organize bir şekilde tutabilir ve sunduğu özellikler sayesinde not sayfaları görsel ve kullanılabilirlik anlamında güçlendirilebilir.

 
Son düzenleyen: Moderatör:
YouTube'un yerini alacak güçlü bir alternatif yok diye biliyorum. Zaten YouTube globalde en çok kullanılan uygulama.
Bu arada güvenlik takıntısı olanlar internet kullanmasın kesin çözüm.
 

Geri
Yukarı